Ahmet Dedenin Bitmeyen Pilotluk Hayali

Ahmet Dedenin Bitmeyen Pilotluk Hayali

Eskişehir’de ayakkabı tamirciliği yapan Ahmet Şekerci, 71 yaşında olmasına rağmen çocukluk dönemindeki pilotluk hayalini hale unutamadığını belirterek “Bizden geçti, ama hala pilot olmayı hala özlüyorum” dedi.
Hamamyolu caddesi, Sıcaksular Çarşısında ayakkabı tamirciliğiyle geçimini sağlayan 1943 doğumlu Ahmet Şekerci, pilotluk özlemini anlattı. “Bütün insanların gayesinin yükseklere çıkmak, yükseklerde durmak iyi değil midir?” diye soran Şekerci, “Ben de çocukluğumdan beri hep gökyüzünü düşünüp uçmayı merak ettim. Pilotluğa merakım ondandı. Yükseklerde gezmek iyi bir şey. Hava alemi bir de teknolojik bir şey olduğu için seviyorum. Havayı tefekkür ederim, havayı seyrederim, sema alemini seyrederim, denizleri seyrederim, onun için havayı seviyorum. Pilotları pek severim. Şimdi bazen benim iş yerine geliyorlar, bazı işlerini yapıyorum, hürmetliler de maşallah. Üç liraysa bir işe 5-10 lira ödüyorlar. Uçmak isterim ama, bindirirler mi beni uçağa, bizi uçağa alırlar mı bilemem? Ancak bizde uçacak kuvvet de kalmadı. Gençliğimde uçmak istiyordum. Şimdi eve zor gidip geliyorum, gençliğimde olsaydı olurdu. İnsanda kuvvet kalmayınca her yere gidemiyor. Ama gönül hala uçmak istiyor. Pilot olmayı hala özlüyorum” dedi.
1961 yılında amcasının oğlunun yanında işe başlayan Ahmet Şekerci, 43 yıldır ayakkabı tamirciliği yaptığını, ancak hayalindeki mesleğin bu olmadığını söyledi. Hastalık nedeniyle eğitimini tamamlayamadığını, ilkokul birinci sınıftan ayrıldığını anlatan Şekerci, şunları söyledi;
HAYALİM HALA SÜRÜYOR
“Biz 7 kardeştik, şimdi 5’e düştük. Evliyim, 3 çocuğum var. Çiftçi olan babam garibandı, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Afyon’da savaşa girmişti. Benim şehirlerde geçti ömrüm, Ankara’yı gezdim, İstanbul’u gezdim, İzmir’i gezdim, hacca gittim. Bir süre tedavi için Kemik Verem Hastanesinde yattım. Geçirdiğim kemik hastalığından dolayı ayakkabıcılık yapmaya başladım. Başka hiç iş yapamıyordum, bu yüzden amcamın oğlunun yanında ayakkabı işine başladım. Ama sakat olmasaydım bu mesleği kolay kolay yapmazdım. Bizde şimdi o ümitler de kesildi, ama hayalim hala sürüyor.