Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel İstanbul

Aile Hekimleri İş Bıraktı, Hastalar Mağdur Oldu

Beyoğlu’nda aile hekimlerinin bir günlük iş bırakma grevinden habersiz sağlık ocağına gelen hastalar mağdur oldu. Çocuklarını tedavi ettiremeyen bazı anneler, duruma tepki göstererek çaresiz bir şekilde evlerinin yolunu tuttu.Türkiye genelinde...

Yayınlanma:
Aile Hekimleri İş Bıraktı, Hastalar Mağdur Oldu

Beyoğlu’nda aile hekimlerinin bir günlük iş bırakma grevinden habersiz sağlık ocağına gelen hastalar mağdur oldu. Çocuklarını tedavi ettiremeyen bazı anneler, duruma tepki göstererek çaresiz bir şekilde evlerinin yolunu tuttu.
Türkiye genelinde görev yapan 22 bin civarındaki aile hekimi yeni yılda yürürlüğe girecek olan nöbet tutma zorunluluğu getiren yasaya tepki göstermek amacıyla bir günlük iş bırakarak, grev yaptı. Tüm Türkiye’de yapılan grevden habersiz Beyoğlu Dolapdere’de bulunan sağlık ocağına gelen hastalar mağdur oldu. Yağmurun altında çocuklarını alıp sağlık ocağına gelen aileler, geri gönderilince doktorların grevine tepki gösterdi. Eczacılar da greve tepki gösterirken tedavi olamayan vatandaşlar tedavi olamadan evlerinin yolunu tuttu.
Doktorların grevi nedeniyle iş yapamadıklarını kaydeden bir eczacı, “Cumartesi günleri 8 saat mesai yapmamak için grev yapıyorlar. Hiç bir hastaya bakmıyorlar. Bu konuda rahatsızız. Hastayı kabul etmeyip geri gönderiyorlar. İş yapamıyoruz, boş oturuyoruz. Buranın bir türlü çevrilmesi lazım. Hasta gelmesi gerekiyor. Doktorların yaptığını doğru bulmuyoruz” dedi.
Çocuğunu tedavi ettirmek için sağlık ocağına getiren bir anne ise sağlık ocağında doktor olamadığını belirterek, “Grev varmış. Pazartesi’ye ertelendi. Mecburen hasta bir şekilde eve döneceğiz” diye konuştu.
Torununu tedavi için sağlık ocağına getiren bir vatandaş, “Torunum hasta doktor yok. Doktor olmasa ne yapacağız” diyerek tepki gösterdi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler