Aile Hekimlerinden Nöbet Tepkisi

Aile Hekimlerinden Nöbet Tepkisi

Zonguldak Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erol Ünal torba yasa ile aile sağlığı merkezinde çalışan personelin hastane acillerinde nöbet tutmasına yönelik çıkan kanunla ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Merkez Soğuksu Aile Sağlığı Merkezi önünde yapılan basın açıklamasına, Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Arzu Kara, Türk Diyanet-Sen Şube Başkanı Halil Korkmaz, Aile Hekimleri Derneği Başkanı Erol Ünal ve yönetim kurulu üyeleri ve bir grup sağlık çalışanı katıldı. Zonguldak Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erol Ünal, Zonguldak Aile Hekimliği Derneği, Zonguldak Tabip Odası, Sağlık-Sen Sendikası, Türk Sağlık-Sen Sendikası ve Sağlık Emekçileri Sendikası’nın birlikte aldıkları ve destekledikleri kararla, 12 Aralık’ta tüm ülke aile sağlığı çalışanları ile birlikte Zonguldak’ta aile sağlığı merkezlerinde bir günlük iş bırakacaklarını ifade etti. Ünal ayrıca, 13 Aralık’ta Ankara da olacaklarını ve Bakanlık önünde tüm ülke il dernekleri, bağlı olduğu aile hekimleri dernekleri, federasyonu, Türk Tabipleri Birliği, tüm sendikalarla birlikte bir basın açıklaması yapacaklarını ifade etti.
Zonguldak Aile Hekimleri Derneği Başkanı Erol Ünal yaptığı basın açıklamasında "Bizler Zonguldak’ta hizmet veren aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları olarak sizlerin huzurundayız. Son zamanlarda sizlerinde fark ettiği, bizim ise uzun zamandır dile getirdiğimiz üzerimizdeki iş yükü ve baskılar giderek artmaktadır. Dört yıldır Zonguldak’ta başarı ile devam aile hekimliği sistemi artık tıkanma noktasına geldi. Aile hekimi, ebe, hemşire arkadaşlarımız, kendilerini kandırılmış hissetmektedir. Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde idareler sivil toplum örgütleriyle ortak çalışır. Ama bizde durum çok farklıdır. Sağlık Bakanlığı yetkilileri bir karar alıyor. Bizler, sendikalar ve bizlerin yanında İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve tüm çalışanlar olup bitenleri televizyonlardan öğreniyoruz. Bir bakıyoruz hastane acillerinde en az 8 saat olmak üzere ve üstü belirlenmemiş nöbetler kanunlaşıp çıkıyor. Biz itirazlarımızı yaparken suçlu durumuna düşürülüyoruz. Mahkeme kapılarında hak aramaya çalışıyoruz" dedi.