AK PARTİ BİLECİK 5. OLAĞAN İL KONGRESİ

AK PARTİ BİLECİK 5. OLAĞAN İL KONGRESİ

BİLECİK (İHA) – AK Parti Bilecik 5. Olağan İl Kongresinde il başkanlığına Avukat Kadir Bayrak seçildi.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen AK Parti Bilecik 5. Olağan İl Kongresine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Naci Bostancı, İstanbul Milletvekili Bölge Sorumlusu Ahmet Baha Öğütken, Anayasa Komisyonu Üyesi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, ilçe belediye başkanları çok sayıda partili katıldı.
Kongrede açılış konuşması yapan AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, 2003 yılında il başkan yardımcılığı olarak başlamış olduğu teşkilatlardaki görevine 2008 yılında AK Parti Genel Merkezin takdiriyle atama ile İl Başkanlığı’na getirildiğini belirtti. Kurtulmuş, “2008 yılında 7’nci İl Başkanı olarak görev aldım. Şuanda da 7 yıldır sizlerle beraber Ak davanın ve bu milletin hizmetkarlığını yapıyoruz. Yola çıktığımız günden kendimize ilke edindiğimiz unsurlardan birisi öncelikle toplumun sevgilisi olmuş, millet tarafından sevilen, takdir edilen toplumun tümünü temsil edecek bir yapıyı güçlü bir teşkilat yapısını sevgili insanlardan alçak gönüllü, mütevazı, çalışkan, siyasette hiç bir hesabı olmayan samimi duygularla bu davaya hizmet edecek yol arkadaşlarımla beraber teşkilatımızı kurduk. Önce istikrar dedik ve güçlü bir teşkilat dedik. Bunu gerçekleştirmek için elimizden gelen mücadeleyi yaptık. Neticede bunun yansıması olaraktan biliyorsunuz ilimizin siyaset yapısını 2002 yılında genel seçimlerde önce yüzde 24 oyla başladık. Biz güçlü teşkilat yapısını oluşturduktan sonra partimizi, oylarımızı partimizi ne kadar güçlü kılarız, oylarımızı ne kadar arttırırız hedefiyle yolumuza devam ettik. Yüzde 24’le başlamış olduğumuz bu yolculukta her seçimde 10 puan kırarak bildiğiniz gibi şuan itibariyle son yapılan çok değerli genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçiminde oylarımızı yüzde 51 bandına çıkarmayı hep birlikte başardık. Beraber yürüdüğümüz değerli yol arkadaşlarımla yıllardır çok şeyler paylaştık. Ben tabi geriye doğru dönüp bakıyorum. Ben kendi başıma bir şey başardığımı iddia etmek istemiyorum” dedi.
“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE YÜZDE 51 YAKALADIK”
AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Cenab i hakka şükrettiğini ve bu partide siyaset yaparak üç dönem Milletvekili olduğunu belirterek, “Bir parti olarak 5.Olağan kongreyi yapacaksanız ve hala toplum nezrindeki itibarınızı koruyacaksınız. Bir siyasetçi daha ister, bir parti daha ne ister, bir parti mensubu daha ne ister. Gerçekten şükretme makamındayız, teşekkür etme makamındayız. Milletlerin emanetini koruma gücünde çalıştık. Eski Türkiye diyoruz, örneklerini çoğaltabiliriz. Hastaneye gittiğiniz zaman gece yarılarına kadar sıra bekleyenler, kuyrukta bekleyenler. Bir gece kalktığında malını mülkünü sermayesini yarısını kaybeden insanlarımız. Ve geleceğe umutsuzluk içinde bakan milyonlarca insanlarımız var. Ama Allah’a şükür geçtiğimiz 13 yıllık dönem zarfında Ak Parti öncelikle kendi milletimizin kendi umudu olur. Ve bu umudun içinde var gücümüzle çalıştık. Eski Türkiye’mizde milletimize dert olan, problem olan, sıkıntı olan ne varsa onların hepsini de Allah’ın izniyle geride bıraktık. Cumhuriyet döneminde, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanlardan fazlasını yaptık. Türkiye’de yapılanları söylemeyeceğim. Ama zaman zaman burada seçim çalışmalarında da konuştuk. Şu küçücük Bilecik’imizde 210 bin nüfusumuz var. Çok gururluyuz, iddialıyız. Çünkü biz şu geçtiğimiz 13 yıllık dönemde Bilecik’te Cumhuriyet tarihinde yapılandan daha fazla yatırım yaptık. Hepsinin tek tek rakamları da ortada. Yüzde 24’le başladık Allah’a şükür son seçim Cumhurbaşkanlığı seçiminde hep Türkiye’nin gerisinde arkasında giderken ortalamalarda yüzde 51 yakaladık. Lafımın başında dedim ya daha ne isteyeceğiz. Genel seçimlerde yetki istedik, yetki verdi bu millet bize. Ak Parti kadroları olarak baktığımız zaman sloganlarımızda da yazdık. Hedef 2023 dedik, 2053 dedik, 2071 dedik. Hayal olanları da yaptık. Milletin gönüllerine hitap ediyoruz. Dolayısıyla Bilecik bazında hedef 2-0’dır” dedi.
“OSMANLI MEDENİYETİNİN DOĞDUĞU TOPRAKLAR OLMASI NEDENİYLE ÇOK ÖZEL ÇOK FARKLI BİR “ŞEHİR
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, dünya üzerinde birçok millet olduğunu ve birçok ülke, devlet olduğunu belirterek, “Ama medeniyet oluşturan milletler ve gelecekler çok az. İşte Türk milleti ve Türk Cumhuriyeti dünya üzerinde olan birçok devletten, milletten çok özel ve çok farklı. Yine baktığımızda Dünya’da bir çok partiler var. Sivil toplum kuruluşları var. Ama Ak Parti İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın üslubuyla yola çıkan bir medeniyetin temsilcisi olarak odağına insanı koyarak yola çıkan ve yolculuğunda bunu rota olarak bunu benimseyen ilkeleriyle dünya üzerindeki tüm sivil toplum örgütlerinden çok farklı çok özel ve geleceğe de bu anlamda emin adımlarla yürüyor. Birçok şehirler var. Birçok yerleşim yerleri var. Ama Bilecik taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, kuruluş ve kurtuluşun beşiği olması, Osmanlı medeniyetinin doğduğu topraklar olması nedeniyle çok özel çok farklı bir şehir. İşte bizler gerçekten böyle özel ve güzel bir memlekette, ülkede yaşamak böyle bir medeniyetin seyircileri olarak AK Parti çatısı altında, AK Parti bayrağı altında hizmet etmek bir Bilecikliler olarak böyle güzide topraklar üzerinde yaşayarak bu toprakların hizmetkarı olmak gerçekten ne kadar şükretsek, ne kadar dua etsek bu nimetlerin hakkını eda edemeyiz. Daha bir çok başarıları elde etmeye ve gelecekteki yeni Türkiye yolunda emin adımlarla yürüyeceğimize ben eminim” dedi.
“KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN’IN İHTİŞAMI GİBİ BURADA AK PARTİ PARLAYACAKTIR”
Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Naci Bostancı, biraz önce fotoğraflar gösterilirken siyasetin ne kadar şefkatli, çileli ama aynı zamanda sevinçler ve mutluluklar doğuran bir süre olduğunu bir kez daha gördüklerinin belirtti. Bostancı, “Çünkü fotoğraflar konuşur, fotoğraflara baktığımızda oradaki insanların yüzlerindeki ifade de beraber oldukları insanlarla birlikte yaşadıkları ruhtan fotoğrafın üzerinden bizde haberdar oluruz. Sanki oradaymış gibi, aynı havayı soluyormuş gibi fotoğrafların bize fısıldadığı o anlar görüntülerden çıkartırız. Siyasi başarılar arkasında çok emek, çok çile, çok uykusuz gece pahasında arkası bütün bunlar oluyor. Siyasete giriş var, çıkış yok. Çünkü bizim yaptığımız iş sıradan bir siyaset işi değil. Ak Parti bu milletin kaderini değiştirmek. Tarihin gölgesinden geleceğin güneşini çıkartmak adına yola çıkmış bir siyasi hareket. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. O yüzden giriş var, çıkış yok. Biraz önce burada Bilecik’te 2002’den bu yana alınan oylardan bahsedildi. Bilecik’in insanları tarihin çocukları. Osmanlı imparatorluğunun nasıl kurulduğunu, nasıl geliştiğini ve büyüdüğünü biliyoruz. Bilecik’te Ak Partinin oylanan artışıyla tarihin kurulduğu o süreçle Osmanlı’nın gelişmesi arasında bir bağlantı var. İnanıyorum ki gelecek seçimlerde Kanuni Sultan Süleyman’ın ihtişamı gibi burada Ak Parti parlayacaktır” dedi.
Ak Parti İl Başkanlığı kongresine tek liste olarak giren Av. Kadir Bayrak, bundan 14 sene önce şuan bulunduğumuz mekanın iki sokak ötesinde öğretmenevinin küçük bir salonunda bir toplantı yaptıklarını belirtti. Bayrak, “Yönetim kadromda yer alan kurucu arkadaşlar hatırlayacaklar. AK Parti’nin Bilecik’te yapılan ilk il yönetim kurulu toplantısıydı o. Yanılmıyorsam 20 kişiydik. Baştan say 20, sondan say 20. Bırakın yönetim kuruluna birilerini almayı partiye üye yapacak insanın bulunamadığı zamanlardı o günler. Şimdi bakıyorum da heyecanlı kalabalığımızı toplantı salonları almıyor. Sayın Başbakanımızın bize görevi tevdi ettiği günden bugüne yaklaşık 1 hafta geçti. O süre zarfında bırakın 20’yi, en az 200 kişiyi yönetim kurulunda görev almak için başvurduk. Bu iyiliği bu nimet karşısında başımızı eğip Allah’a hamt etme makamındayız. Bu kalabalığın, bu heyecanın, bu isteğin bir sebebi var. Bilecik’in ne anlam ifade ettiğini biliyoruz. Allah bizi mahcup etmesin” dedi.
Konuşmalar sonrası Bilecik 5. Olağan İl Kongresini geçildi ve 603 delegenin 361’i oy kullanarak, Kadir Bayrak yeni Ak Parti Bilecik İl Başkanı oldu.