AK Parti Bursa'da İl Kongresi heyecanı!

AK Parti Bursa'da İl Kongresi heyecanı!



Bursa'nın ilçelerinde kongrelerini tamamlayan AK Parti, yarın İl Kongresi'ni gerçekleştirecek. Kongrede 613 delege yer alacak. Mecvut Başkan Cemalettin Torun'un, 30 Mart yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarılarından övgüyle söz eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “ bırakın da adam üçüncü yıldızı taksın” dedi.

Torun'la ilgili istişare yaptıklarını da açıklayan Arınç, Cemalettin Torun'un göreve devam edebileceği yönünde karar aldıklarını ifade etti.  
“Ben de aday olacağım diyen varsa, gelsin, kızmayız” ifadelerini kullanan Arınç, bu konuda herkesin nasıl karar vereceğini yarın göreceğini kaydetti. 





ARINÇ'TAN SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A HODRİ MEYDAN!

HDP'nin yüzde 10'luk seçim barajını tehlike olarak gördüğünü açıklayan Arınç, “HDP seçimlere parti olarak girerse bundan gurur duyarız” dedi.
Demirtaş'ın yüzde 10 barajını geçememeleri durumunda Türkiye karışır açıklamalarını hatırltan Arınç, “yüzde 10'u aşarsanız size saygı duyarız, ama aşamazsanız o bizim sorunumuz değil” dedi.

HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı yüzde 9'luk oyun, en az 3 puanının CHP'den geldiğini belirten Arınç, HDP'nin lezbiyen, translar gibi farklı seçmen gruplarının da oyunu aldığını kaydetti. HDP'nin taban oyunun yüzde 6-7 oranında olduğunu savunan Arınç, “güveniyorsan çık yola, yürü görelim bakalım hodri meydan” dedi.
 
Özge COMBA ALKIŞ