Ak Parti ve HDP koalisyon görüşmesi sona erdi

Ak Parti ve HDP koalisyon görüşmesi sona erdi

Koalisyon görüşmeleri çerçevesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP ve MHP'den sonra HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bir araya geldi.

Görüşme yaklaşık 1 saat 58 dakika sürdü. Başbakan Davutoğlu'nun CHP ziyareti 1 saat 40, MHP ziyareti 1 saat 45 dakika sürmüştü.

HDP ile görüşmede Ak Parti GenelBaşkanı Ahmet Davutoğlu'na, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu eşlik etti.

HDP heyetinde ise Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Sırrı Süreyya Önder, İdris Baluken, Pervin Buldan ve Zeynep karaman bulundu.

Başbakan Davutoğlu AK Parti heyeti ile birlikte saat tam 11.00'de HDP Genel Merkezi'ne geldi. Başbakan düzeyinde HDP Genel Merkezi'ni ilk ziyareti yaklaşık 2 saat sürdü. 

HEYETLERDE YER ALAN İSİMLER


Başbakan Davutoğlu'na görüşmede eşlik eden AK Parti'nin HDP heyetindeki isimler; Mehdi Eker, Efkan Ala, Yalçın Akdoğan, Adnan Boynukara, Zehra Taşkesenlioğlu oldu.

HDP heyetinde Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile MYK üyesi Zeynep Karaman da hazır bulundu.

MAKAM ARACINA KADAR EŞLİK ETTİLER


Görüşme sonrası Eş Genel Başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ, Davutoğlu'na makam aracına kadar eşlik etti.

GÖRÜŞMEDE 'SELAHATTİN BEY' HİTABI


Başbakan Davutoğlu, 2 Mayıs'ta partisinin Çankırı mitinginde 1 Mayıs'la ilgili açıklamasında Taksim’in önemini belirtmek amacıyla Kudüs’ün Museviler için önemli olduğu örneğini veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yüklenmiş ve “Adından utan. Artık ona Selahattin demeyeceğim” demişti.

Bugünkü görüşmede en çok merak edilen konulardan biri de yaklaşık 2 saat süren görüşmede Başbakan Davutoğlu'nun HDP liderine 'Selahattin' deyip demediğiydi. Sosyal medyada da geniş yer bulan bu merakı HDP kaynakları giderdi. hurriyet.com.tr'nin HDP kaynaklarından edindiği bilgiye göre Davutoğlu, HDP liderine birkaç kez 'Selahattin Bey' dedi.