Ak Parti’li İçten’den Kaçırılan Gazeteci Açıklaması

Ak Parti’li İçten’den Kaçırılan Gazeteci Açıklaması

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, PKK tarafından kaçırılan İlke Haber muhabiri Ali Adiyaman ile ilgili açıklamalarda bulundu. İçten, PKK’nın kendisi gibi düşünmeyenlere yaşam hakkı tanımadığını söyledi.
Geçtiğimiz gün PKK tarafından kaçırılan İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adiyaman’ın kaçırılmasıyla ilgili açıklamada bulanan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, PKK’nın basından korktuğunu söyledi. PKK’nın kendisi gibi düşünmeyen insanlara, fikirlere ve oluşumlara yaşam hakkı tanımadığını aktaran İçten, “Basın mensuplarımızın da en asli görevlerinin başında bu çok yönlü ve farklı düşünceleri kamuoyu ile paylaşmalarıdır. Biz, insan haklarına ve basın özgürlüğüne inanıyoruz. Gerek şahsımız, gerek partimiz, ve gerekse düşüncelerimizle ilgili birçok haber çıkıyor. Katılır veya katılmazsınız, beğenir veya beğenmezsiniz. Önemli olan hakaret ve yalan boyutunda olmadığı müddetçe bunlara saygı duymaktır. Beğenilmedi diye gazetecileri kaçırmak değildir” dedi.
PKK, çözüm sürecini inatla ve ısrarla baltalamaya çalışmakta olduğunu aktaran İçten, bu tarz eylemler yapanlar da bölgede gerginliği arttırarak, provokasyonlar üzerinden prim yapma gayreti içerisinde olduğunu söyledi. İçten, “Aylardır yapılan eylemler de bu işin bozulması için ne kadar çalıştıklarını bizlere göstermektedir. Özellikle basın mensubumuzun kaçırılması noktasında bölgedeki siyasi partilerin bu duruma sessiz kalmamaları gerekmektedir. HDP’nin bu elim olayı kınamaması da çok üzücüdür. Eskiden PKK’nın bu eylemleri, korku ve sindirme politikaları halkın üzerinde sonuç veriyordu. Bunlar, eski Türkiye’de kaldı. Ama yeni Türkiye’de kimse başta bölge halkımız olmak üzere bu tarz oyunlara prim vermemektedir. Bu eylemler içinde olanlara en sert cevap yine bölge halkımız tarafından verilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Dolayısıyla hepimizin temennisi, Ali Adiyaman kardeşimizin bir an evvel serbest bırakılarak, ailesine, sevdiklerine ve görevine en kısa sürede dönmesidir" şeklinde konuştu.