AK Partililer o lafı ağzına almaz

AK Partililer o lafı ağzına almaz

 Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

KENAN EVREN'İN ÖLÜMÜ
Hayatın en büyük gerçeği ölümdür, en büyük adalet de ölümdedir. Son aylardaki ağır rahatsızlığını bildikten sonra Kenan Evren'in vefatı kimseye şaşırtıcı gelmedi. Bugün hiçbir siyasi parti, hiçbir devlet kurumu taziye yayınlamadı. Ölümünü sade bir haber olarak verdi. Bunun şüphesiz bir sebebi var. 'Darbeci' kimliği nedeniyle kimse taziye yayınlamamıştır.

Ölünün arkasından münkünse kötü şeyler konuşmamak, varsa iyilikleri üzerinden konuşmak bir adettir. Ama buna mecbur olmadığınız zamanlarda, insan kendi düşüncelerini belki çok fazla dillendirmeden saklayabilir. Arkadaşlar bu konuyu soracak kimseyi bulamayınca, benim bulunduğum toplantıya pusu kurmuşlar, benden öncekiler "bu konuda konuşmayacağım" demiş. Bizim de kötü bir huyumuz var, sorulduğu zaman bir cevap veriyoruz. 12 Eylül 1980 darbesinden mağdur bir insan olarak çok iyi şeyler söyleyemeceğimi ifade ettim. Büyüklerimizden duyduğumuz bir duayı tekrarladım..

12 Eylül'de cezaevinde girmedim, kapısında bekledim.


Dinci bir parti değildik. Ak Parti döneminde 'şeriat' korkusu tamamen bitmiştir.


"KEŞKE..." DEDİĞİ OLDU MU?
AK Parti döneminde çok başarı kazandık. Önümüzdeki bütün engelleri başarıyla aştık. Millete verdiğimiz sözleri tuttuk.


AKTİF SİYASETE ARA VERECEK
AK Parti'nin 2023 hedeflerine ulaşması için çalışacağız. Katkı vermeye devam edeceğiz, görev insanıyız biz. Bir plan yapmış değilim, bir hazırlığım da yok.

Meclis Başkanlığım çok zorlu ve sıkıntılı geçti.

Her konuda önce aklıma değil, vicdanıma bakarım. Ahlaka dayalı siyasi hayatı gerçekleştirirsek herkes fayda görür.


"YARGIYA DUYULAN GÜVEN YÜZDE 20'LERE İNMİŞSE..."
Yargıya duyulan güven yüzde 20'lere inmişse bir ülkede, çok düşünmemiz lazım. Çok güzel saraylar yaptık ama adalete yargıya duyulan güveni de artırmamız gerekiyor.


"DİYANET" TARTIŞMASI

Eskiden Diyanet'i kaldırmak isteyen parti kapatılıyordu. Sünni inançlara yönelik hizmetler edildiği" iddiası yanlıştır.

Alevilik, İslam'ın dışında bir anlayış değildir ki temsil edilsin.


TARAFSIZLIK TARTIŞMASI
Farklı bir cumhurbaşkanı olacağını her zaman söyledi. Cumhurbaşkanları "vatana ihanet" dışında suçlanamazlar. Cumhurbaşkanları "mutlak tarafsızlık" ilkesine tabidirler.


AK PARTİLİLER O LAFI AĞZINA ALMAZ
Koalisyondan Türkiye'ye hayır gelir mi? Hangi parti iktidara gelecekse tek başına gelmelidir. AK Partililer 'koalisyon' lafını ağzına almaz.

'KASET' İDDİASI
(MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'le ilgili 'kaset' iddiaları ve Akşener'in "Avukatımla hukuk yoluyla gereken cevabı vereceğim" açıklaması sorulması üzerine)

Çok çirkin bir şey. Şaşırdığımı ifade etmeliyim. Akşener'i 99'lardan beri tanıyorum. Fevkalede ciddi, cesur, inançlı, ahlaklı, tertemiz bir anadolu çocuğudur. O Rumeli çocuğu olduğunu söylüyor, o da kabulümüzdür. Akşener'i çok sever ve takdir ederim. Akşener'i çok ahlaklı bir kişilik olarak biliyoruz. Akşener'e yapılan bu iftiraryı reddediyorum.