Akat Mahalle Meclislerini Ziyaret Etti

Akat Mahalle Meclislerini Ziyaret Etti

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Kaya Akat, Şeyh Şamil, Muradiye ve Kaynartepe mahallelerindeki Özgür Yurttaş Derneği’ni ziyaret etti.
Akat, Belediye Meclis üyeleri ve idari birimleriyle birlikte Şeyh Şamil, Muradiye ve Kaynartepe mahallelerinde Özgür Yurttaş Derneği’ni ziyaret etti. İlk ziyaretini Şeyh Şamil Mahallesi Özgür Yurttaş Derneği’ne gerçekleştiren Akat, burada dernek yöneticileri ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Özelikle son dönemde Şeyh Şamil Mahallesi’nde yoğunlaşan gözaltı ve tutuklamalara dikkat çeken Akat, karanlık senaryoların devreye konulmak istendiğini savunarak, halkın uyanık ve duyarlı olması gerektiğini söyledi.
Şeyh Şamil Mahallesi Özgür Yurttaş Derneği’nden ayrılan Akat ve beraberindekiler daha sonra Muradiye Özgür Yurttaş Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdi. Burada dernek yöneticileri ile görüşen Akat, dernekte bulunan Kobanili ailelerle de görüştü. Dernekten ayrılan Akat ve beraberindekiler mahallede esnaf ziyaretleri gerçekleşti. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılan Akat, esnafla sohbet ederek sorunlarını dinledi.
Daha sonra Kaynartepe Özgür Yurtaş Derneği’ne geçen Akat, burada dernek yöneticileriyle bir araya geldi. Dernek yöneticilerin mahalle sorunlarıyla ilgili sorunlarını dinleyen Akat, sorunların çözümü konusunda dernek ile ortak çözüm üreteceklerini söyledi.