Akdağ ve Ağbal'dan önemli açıklamalar!

Akdağ ve Ağbal'dan önemli açıklamalar!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Yatırım Ortamını İyileştirme Reform Paketi ile ilgili "Bu iş inşallah önümüzdeki aylarda ekonomiye bir kere daha can suyu olacak, ekonomiyi bir kere daha canlandıracak" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise "Birçok olumsuzluklara rağmen, alçak darbe girişimine rağmen hükümet olarak almış olduğumuz kararlar sayesinde ekonomide çok hızlı bir toparlanma meydana geldi ve 2017 yılı sonu itibarıyla inşallah yüzde 7 civarında büyümeyi göreceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Meclise sevk edilen Yatırım Ortamını İyileştirme Reform Paketi'ne ilişkin, "Bu işi inşallah önümüzdeki aylarda ekonomiye bir kere daha can suyu olacak, ekonomiyi bir kere daha canlandıracak." dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı Erzurum Havalimanı'nda, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu ve Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar karşıladı.

Havalimanı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Akdağ, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik TBMM'ye iki kanun tasarısı sevk edildiğini anımsattı.

Akdağ, Yatırım Ortamını İyileştirme Reform Paketi'nin koordinasyonunu kendisinin yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tasarılardan birincisi birçok kanunda değişiklik yapan Plan Bütçe Komisyonuna götürdüğümüz kanundur. İş adamlarımızın, yatırımcılarımızın işini kolaylaştıran çok güzel maddeler var. Yani bürokrasiyi ciddi ölçüde azaltan, gereksiz maliyetleri düşüren bir reform paketi. Bir taraftan da İcra İflas Kanunu'nu değiştirip şirketlerimizin daha batık hale gelmeden kurtarma anlaşmasına gitmesini sağlayan ikinci bir tasarıyı da Adalet Bakanımız Adalet Komisyonuna götürdü. Biz tam bunları çalışırken Maliye Bakanımız da mükemmel bir başka paketi meclise sevk etti. Bu iş inşallah önümüzdeki aylarda ekonomiye bir kere daha can suyu olacak, ekonomiyi bir kere daha canlandıracak. Yatırımcılarımızı yatırım yapmaya teşvik edecek, birbirini tamamlayan paketler olarak bugün için gündemimizde."

Maliye Bakanı Ağbal

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise büyük bir torba kanun tasarısını cuma günü meclise teslim ettiklerini söyledi.

Bu paketin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat başlıklarında ekonomiye önemli destekler sağlayan bir kanun tasarısı olduğunu bildiren Ağbal, "Ümit ediyorum ki haftaya Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Kanun Tasarısı'nı Plan ve Bütçe Komisyonunda hızlı bir şekilde görüşmeye başlayacağız." dedi.

"Türkiye ekonomisi 15 Temmuz alçak darbe girişiminden sonra önemli bir sınavı başarıyla geçti." ifadesini kullanan Ağbal, şöyle devam etti:

"Zaman zaman söylüyoruz Türkiye her zaman şaşırtmaya devam ediyor. Birçok olumsuzluklara rağmen alçak darbe girişimine rağmen hükümet olarak almış olduğumuz kararlar sayesinde ekonomide çok hızlı bir toparlanma meydana geldi ve 2017 yılı sonu itibarıyla inşallah yüzde 7 civarında büyümeyi göreceğiz. 2018'in ekonomik olarak ne yönde gideceğine ilişkin sinyaller de son derece olumlu. Bugün gerek üretim gerek yatırım gerek ihracat gerekse de güven endeksleri tarafından baktığımızda 2018'de inşallah Türkiye ekonomisi başarılı bir yıl geçirecek. Birçok öncü gösterge 2018'de ekonominin büyüme tarafının güçlü bir şekilde işaret ediyor."

Ağbal, Başbakan Yardımcısı Akdağ'ın yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda aylardır gece gündüz çalışarak ve birçok zorluğa rağmen büyük bir paketi hazırladığını vurgulayarak, paketle ilgili kendisine destek vereceğini söyledi.

Reform yapmaya devam ettiklerini anlatan Ağbal, "Meclise sunduğumuz kanun tasarısı içerisinde de özellikle yatırımlarda makine tesisat yatırımlarını desteklemeye dönük çok güzel yasal düzenlemeler olacak." dedi.

Ağbal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Özellikle sektörel düzeyde, birçok sektörle ilgili 2018'de de olmak üzere ekonomiye destek verecek güzel düzenlemeler var. Bunları süratle yasalaştıracağız. İnşallah Maliye Bakanlığıolarak Katma Değer Vergisi Kanunu ile ilgili çalışmaları tamamladık, Bakanlar Kuruluna getirecek duruma getirdik. Türkiye'de güçlü bir siyasi iktidar var. İçeride ve dışarıda güçlenen bir Türkiye var. Ekonomimiz daha da güçleniyor. Etrafımızda olan olaylara karşı Türkiye her bakımdan gücünü ortaya koyan bir performans sergiliyor."

Suriye'de Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla devam ettiğini anlatan Ağbal, "Bütün bu gelişmeler Türkiye ekonomisine ilişkin geleceğe yönelik beklentilerin olumlu yönde de etkiliyor. Önümüzdeki dönemde inşallah bizim yaptığımız düzenlemeler, ekonomide bu olumlu gidişatı daha da devam ettirecek ve Türkiye, inşallah 2018'de başarılı bir büyüme performansı yılı tamamlayacak. Yatırım ortamının iyileştirilmesi noktasında adalet hem de plan bütçe komisyonuna gelen düzenlemeler gerçekten yapısal reform niteliği taşıyan düzenlemeler. Onların da bir an önce Meclisten geçmesi ekonomiye ayrı bir güç ve destek verecek." ifadelerini kullandı.