AKDENİZ ZABITASI DENETİMDE

AKDENİZ ZABITASI DENETİMDE

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin kontrol ve denetimlerinin yanı sıra özellikle kent merkezinde geniş çaplı çalışma yaptı.
Haftanın 7 günü görev başında bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin uygulama ve kontrollerinin yanı sıra vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri de değerlendiriyor. Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, geçtiğimiz hafta içerisinde geniş kapsamlı bir çalışmaya imza attılar. Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile ortaklaşa yapılan uygulamada, dilenci ve kağıt toplayıcılardan seyyar satıcılara, kaldırım işgallerinden ruhsat denetimine kadar pek çok konuyu içeren bir çalışma yapıldı. Özellikle Akdeniz ilçesinde yer alan Mersin kent merkezini hedef alan uygulamada, ambalaj atığı toplamak amacıyla çöpleri karıştıran ve bu nedenle halk sağlığını olumsuz yönde etkileyen toplayıcıların araçları müsadere altına alındı. Lokanta ve kafeterya gibi işyeri sahipleri, kaldırımlara gelişigüzel konulmuş olan ve yaya geçişlerini olumsuz etkileyen masa ve sandalyeleri konusunda ikaz edildi. İşyerlerinin kaldırımlara seyyar olarak bıraktığı reklam tabelaları, zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. İşyerlerinde ayrıca işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı denetimleri de yapıldı.
Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sokakta dilenen şahıslara yönelik de uygulama yaptı. Uygulama çerçevesinde, ana caddeler başta olmak üzere cami önleri, trafik ışıklarının bulunduğu kavşaklar ve iş merkezlerini mesken edinen dilenciler, yasal işlemlerin yapılması için Zabıta Müdürlüğü’ne getirildiler. Halkın dini ve vicdani duygularını istismar eden bu dilencilere Kabahatler Kanun hükümleri uyarınca para cezası kesildi, üzerlerinden çıkan paralara da el konuldu. Yine yayaların yoğun olarak kullandığı geçişlerde bulunan seyyar satıcılar, bu bölgelerden uzaklaştırıldı.
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada halk sağlığı, huzuru ve esenliğinin öncelikleri olduğunu söylediler. Zaman zaman kendilerinin de bu tür uygulamalara bizzat katıldıklarını hatırlatan Eş Başkanlar, “Böylelikle vatandaşlarımız ve esnafımız halk sağlığına yönelik gösterdiğimiz titizlik ve öneme tanıklık ediyorlar. Aynı zamanda esnafımızla yetki ve sorumluluk alanımıza giren konularda birebir görüşme olanağı buluyoruz. Onların talep ve şikayetlerini değerlendiriyor, karar süreçlerinde bu talepleri dikkate alıyoruz” dediler.