Akdoğan "Askeri seçenek illa da kurşun atmak değildir"

Akdoğan "Askeri seçenek illa da kurşun atmak değildir"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Terör örgütü IŞİD ile mücadeleyle ilgili Akdoğan, Türkiye’nin bu örgüte karşı tavrının net olduğunu vurgulayarak, "Askeri seçenek illa da kurşun atmak değildir" ifadesini kullandı.

"Askeri olarak işbirliği yapmanın da farklı yöntemleri vardır" diyen Akdoğan, Türkiye’nin kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini vurgulayarak "Kimse Türkiye’nin önüne sürekli ev ödevi koyamaz" şeklinde konuştu.

"IŞİD’le mücadeleye destek ne kadar olacak. Bunlar değerlendirilecek" diyen Akdoğan, "Devlet politikası ayak üstü belirlenmez. Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları Türkiye’nin görüşüdür" diye konuştu.

Bölgenin sadece IŞİD sorunu olmadığına dikkat çeken Akdoğan, tampon bölge ile ilgili ise "İnsani yardım maksatlı. Askeri olarak sıkıştırmak için değil" dedi.

Tezkere tartışmaları ile ilgili "Bugüne kadarki bağlamdan çok farklı olmayacak" ifadesini kullanan Akdoğan, Suriye sınırındaki son gelişmelerle ilgili ise, "140 bin Kürt’ü içeri aldık. Mehmetçiğe taş atılması nankörlüktür" dedi.