Akkuş Kuru Fasulyesi 13 Lira

Akkuş Kuru Fasulyesi 13 Lira

Ordu’nun Akkuş ilçesinin markası konumundaki Akkuş kuru fasulyesinin fiyatı 13 lira olarak belirlendi.
Akkuş Ziraat Odası’nda, yörede yetişen kuru fasulyeyle ilgili bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, Belediye Başkanı İsa Demirci, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya ve fasulyenin en çok yetiştirildiği mahallelerin muhtarları katıldı. Akkuş kuru fasulyesinin sorunlarının konuşulduğu toplantıda söz alan Belediye Başkanı İsa Demirci, "Akkuş kuru fasulyesinin tanıtımı konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm milletvekillerine ikram ettik. Beğenildi ve çokta ilgi gördü" dedi.
Tanıtım bakımından fasulyenin iyi bir noktaya geldiğini vurgulayan Başkan Demirci, “Tanıtımla ilgili bir sorunun olduğunu düşünmüyorum ancak üretim ve ambalajlama konularında eksikliklerimiz var, üretimi artırmalıyız, köyde oturan insanlarımıza bunu teşvik etmeliyiz" diye konuştu.
Üretimin artırılması ile ilgili gerek sulama gerekse teşvik konularında her türlü desteğe hazır olduklarını dile getiren Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, "Kuru fasulyemiz Akkuş’un bir markası. Bu değeri daha da artırmalıyız. Bunun için çaba göstermeliyiz" şeklinde konuştu.
Toplantıda söz alan Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila ise şunları kaydetti: “Paketleme ve markalaşma konularında eksikliklerimiz var. Bunun giderilmesi için çalışma yapmalıyız. Fasulyeyi gelişi güzel poşetlere koymadan standartlara uygun ambalaj bastırıp satışını o şekilde sağlamalıyız."
Yapılan toplantıda kuru fasulyenin Akkuş Ziraat Odası tarafından tek elden alınmasına karar verilirken, oturak fasulyenin fiyatı 10, çangal fasulyenin fiyatı ise 13 lira olarak belirlendi.