Akşener'den uzaktan eğitim tepkisi: "Derhal bu yanlıştan vazgeçin"

Akşener'den uzaktan eğitim tepkisi: "Derhal bu yanlıştan vazgeçin"

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından 10 il enkaz altında kaldı. 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Türkiye yasa boğulurken arama-kurtarma çalışmaları da düne kadar devam etti. Siyasi partiler de deprem bölgesine giderek çalışmaları izledi, vatandaşları dinledi.

Bugün depremin vurduğu illerden olan Diyarbakır'da açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, taziye ziyaretlerinde bulunduğunu belirtti ve şunları söyledi:

Çok büyük kaybımız var. Çok şehre yayılan bir deprem oldu. Kocaeli depremini yaşamış bir insan olarak ilk 72 saatin çok önemli olduğunu bilen biri olarak her bir ilimize arkadaşlarımızla beraber ziyaretler gerçekleştirdik. Hem Türkiye'yi yöneten iktidar partisine hem kamuoyuna bu sesi duyurmayı görev edindik.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Pandemide de yüz yüze eğitim yapılamadı. Talebelerimizin o günlerdeki internet ve tablet eksiklerini ısrarla söylemiştim. Diyarbakır'da da çocuklarımızın tablet eksikliği var.

"AİLELER KYK YURTLARINDA KALAMAZ, KALMIYORLAR"

Erkek ve kız yurtları birbirinden ayrıdır; banyo, tuvalet, mutfakları ortaktır. KYK yurtlarındaki aileler zaten kalamaz, kalmıyorlar. Derhal bu karardan vazgeçilmelidir. İstanbul'da Finans Merkezi diye bomboş duran bir yer var, 100 bin insanın çok güzel geçinebileceği bir yer. Derhal orası deprem bölgesinden tahliye edilen kardeşlerimizin yaşayabileceği bir alan haline getirilmelidir.

"DERHAL, DERHAL, DERHAL VAZGEÇİN"

Üniversiteye karşı alerjinin kaynağını anlayamadım. Ne yapılmak istendiğini bir insan, bir hoca, bir anne, bir babaanne olarak anlamam mümkün değil. Sayın Erdoğan'a Diyarbakır'dan sesleniyorum: Derhal, derhal, derhal bu olmayacak karardan vazgeçin. Üniversite öğrencilerinin yüz yüze eğitim yapmalarının önünü açın. Ekonomik durumu kötü ailelerin çocukları zaten 2 yıl kaybetti. Şimdi de üniversitelerin bu eğitim sisteminin kaldırılmasıyla başka bir kaos ile karşı karşıyayız.