Alaşehir’de Çiftçilere Bağcılık Semineri Verildi

Alaşehir’de Çiftçilere Bağcılık Semineri Verildi

Alaşehir Ziraat Odası ve Denizbank işbirliği ile çiftçilere iki gün süreyle bağcılık eğitimi verildi. İki gün süren eğitimde, etkin üzüm üretimi, sürdürülebilir bağcılık, budama teknikleri, ilaçlama, sağlıklı ve kaliteli ürün yetiştirme konuları anlatıldı. Seminerde Denizbank’ın tarım sektöründe sunduğu yenilikçi ürün hizmetleri de ele alındı.
Alaşehir Ziraat Odası çiftçilere tarım araçları (pulluk, çukur açma makinesi, tesviye aracı, ilaç atma makinesi) desteği sağlarken üreticilerin sosyal hayatlarına da değer katmak, bağcılık alanında yeni teknikler ve sağlıklı, güvenli ürün yetiştirme konularında bilgilendirme semineri düzenledi. Seminere Denizbank Batı Anadolu Bölge Müdürü Hasan Özer Orhan, Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Alaşehir Denizbank Şube Müdürü Hasan Özdemir ve Manisa Bağcılık Enstitüsü Emekli Müdür Dr. Cemal Ilgın ile üreticiler katıldı.
Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, ’’Alaşehir’in yüzde 97’sinin tarımla bir şekilde bağlantısı var. Üreticilerin sağlıklı, güvenilir ve ekonomik ürün yetiştirebilmeleri için yeni teknolojilerden haberdar edilmesi gerekir. Babadan kalma tarım yerine çağdaş, yeni teknolojiler kullanılarak sağlıklı ve kaliteli ürün yetiştirebilmek için bu tür organizasyonlara ihtiyaç duyulmaktadır. Biz de oda olarak bu tür sosyal çalışmalara devam edeceğiz’’ dedi.
Denizbank Batı Anadolu Bölge Müdürü Hasan Özer Orhan ise, “Denizbank olarak 10 yıl önce Tarım Bankacılığı alanında başlattığımız ve büyük önem atfettiğimiz desteği sürdürmek ve çiftçilerimizin yanında olmak adına çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bugüne kadar tarım sektörüne sadece finansal destek ile değil çiftçimizi bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik eğitim hizmetleri ile de katkı sunmaya gayret gösterdik. İki gün boyunca Alaşehir Ziraat Odası işbirliğinde düzenlediğimiz eğitim programımız da bu yöndeki çabalarımızın bir göstergesi. Birlik, kooperatif ve odalarımız gibi çiftçilerimizin bağlı bulundukları kuruluşlarla beraber hareket etmek her zaman sistemin daha düzenli işlemesini ve üreticinin daha kaliteli hizmet almasını sağlıyor. Önümüzdeki dönemde de işbirliklerimiz ile üreticimizin yanında olmaya, onların hayatlarına değer katmaya devam edeceğiz" dedi.