Alaşehir’in En Güzel Üzümü Seçildi

Alaşehir’in En Güzel Üzümü Seçildi

Alaşehir’in düşman işgalinden kurtuluşun yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Alaşehir Belediyesi ile Ziraat Odası işbirliğinde ’En Güzel Üzüm Yarışması’ yapıldı.
Çamlık Aile Parkı’nda düzenlenen yarışmaya Alaşehir ve köylerinden toplam 47 üzüm üreticisi katıldı. Yarışmada, jüri üyeleri üzümde salkım gösterişi, dane iriliği ve homojenliği, tat ve aroma, kabuk kalınlığı ve et özelliği, hastalık, zararlı ve ilaç kalıntı durumu gibi kriterler üzerinden değerlendirme yaptılar. Kurudere Mahallesi’nden Mehmet Çelik birinci olurken, aynı mahalleden Nevzat Çelik ikinci, Alkan Mahallesi’nden Mehmet Yıldırım üçüncü, Şahyar Mahallesi’nden Ramazan Bayram dördüncü ve Ahmet Bayram beşinci seçildi. Dereceye giren üreticilerden birinciye büyük, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın hediye edilirken, bunlarla birlikte diğer üreticilere de zirai ilaç ve gübre verildi. Ödüllerin verilmesinin ardından en güzel üzümü yetiştiren üreticilerle, Kaymakam Çetin Kılınç, Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "Üzümlerin hepsi birbirinden güzel. Bu da üreticilerimizin ne kadar bilinçli üretim yaptıklarını göstermektedir. Dünya çapında söz sahibi olan Sultaniye üzümümüzde kalite ve sağlık ön planda tutulmaktadır. Dileğimiz, üreticilerimizin ürünlerini en iyi şekilde pazarlayabilmeleridir." dedi.