Albayrak "Rakiplerimiz bizimle dalga geçiyor"

Albayrak "Rakiplerimiz bizimle dalga geçiyor"

Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak'ın, Finansal Fair-Play Kuralları gereği futbolculardan 'Alacağım yoktur' yazısı aldıklarını açıklaması ortalığı karıştırdı. Albayrak, Beşiktaş maçı sonrası, "Tüm oyuncuların, kulüp için yaptığı kolaylığı herkes bilmeli; 2014 sonu itibariyle Finansal Fair Play için tüm oyuncular imza attı" diyerek oyunculara teşekkür etmişti. Ancak, UEFA'nın yeni getirdiği Finansal Fair-Play Kurallarına göre bu tarz yazıların bir geçerliliğinin bulunmadığı ve UEFA'nın sadece takımların futbolcularına yaptığı ödemelerin "dekontlarını" kabul ettiği bildirildi.

Kulüp hesapları incelenecek

Galatasaray'ın futbolculardan topladığı imzalarla UEFA'nın kapısına gitmesi ve herhangi bir kişinin itirazı olması halinde Galatasaray hakkında soruşturma açılabileceği kaydedildi. Bu durumda da UEFA'nın bağımsız müfettişlerinin kulübün hesaplarını inceleyeceği ve Galatasaray'ın, "yalan beyan" yüzünden sıkıntı yaşayabileceği iddia edildi.

Albayrak'ın Galatasaray'da deprem etkisi yaratan açıklamalarına muhalefetten de tepki aldı. Sarı-kırmızılılar, "Bu açıklamalar bizim başımıza iş açabilir. Ezeli rakiplerimizin yöneticileri tarafından dalga konusu oluyoruz. Bu açıklamalara ne gerek vardı" dediler.