Ali Sunal'ın acı günü

Ali Sunal'ın acı günü

Ünlü sanatçı Kemal Sunal'ın hayatını kaybeden annesi Sultan Sunal, son yolculuğuna uğurlandı. Babaannesinin tabutuna omuz veren oyuncu Ali Sunal, cenaze töreninde gözyaşlarını tutamadı.

SAİME SUNAL VEFAT ETTİ

3 Temmuz 2000 yılında hayatını kaybeden usta sanatçı Kemal Sunal'ın annesi Sultan Sunal hayatını kaybetti. Sultan Sunal için Üsküdar Karacaahmet'te bulunan Şakirin Camii'nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine, oğlu Cengiz Sunal, Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ile çocukları Ali ve Ezo, aile yakınları katıldı. Ali Sunal'ın tiyatrocu arkadaşları Sunal'ı zor gününde yalnız bırakmazken, Ali Sunal basın mensuplarının sorularını cevaplamadı.

ALİ SUNAL KENDİNİ TUTUMADI

Cenazede, Cengiz Sunal taziyeleri kabul ederken, Ali Sunal'ın ise duygusal anlar yaşadığı görüldü. Cenaze namazında helallik alındığı sırada Ali Sunal gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazı sonrasında Ali Sunal babaannesinin tabutunu omuzunda taşıdı. Sultan Sunal'ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.


ACI HABER SOSYAL MEDYADAN DUYURULDU

Cenazede duygusal anlar yaşayan Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal, babaannesinin öldüğünü İnstagram hesabından paylaştığı bir fotoğrafla duyurdu. Babaannesiyle hem kendisinin hem de babasının birlikte çekildiği bir fotoğrafı paylaşan Ali Sunal, fotoğrafın altına şunları yazdı: "Sultan'ım Kemal'ine kavuştu. Nur içinde yat babaannem."

KEMAL SUNAL KİMDİR?

Ali Kemal Sunal (11 Kasım 1944, İstanbul - 3 Temmuz 2000, İstanbul), Türk, tiyatrocu, komedi oyuncusu, sinema sanatçısı ve yazar.

Oynadığı karakterlerle 7'den 77'ye herkesin sevgilisi olan Kemal Sunal, Türk sinema tarihinin unutulmaz oyuncularındandır. Tiyatro ile sanat hayatına başlayan sanatçı, Ertem Eğilmez'in kendisini fark etmesiyle sinema filmlerine yönelmiştir. İlk amatör tiyatro oyunu, Vefa Lisesi'nde okurken rol aldığı "Zoraki tabip"tir. Kenterler, Ulvi Araz, Ayfer Feray ve son olarak Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda profesyonel olarak rol aldıktan sonra Ertem Eğilmez'in kendisini fark etmesiyle, 1972 yılında Tatlı Dillim filminde rol alarak sinemaya ilk adımını atmıştır. Filmlerinde oynadığı "iyi, saf adam" rolleriyle büyük beğeni kazanmıştır. Sanatçı, komedi filmleri ağırlıkta olsa da, dram türündeki filmlerde de rol almıştır.

Oynadığı filmlerdeki karakterlerin genel özelliği haksızlıkların karşısında duran, iyiliği ve saflığı yüzünden başına sürekli iş açılan, zekasıyla kötülerle mücadele eden ve insanlara doğru yolu gösteren, her daim "gülen" adamdır. Kendisini "çok az konuşan, çok soğuk bir adamım" diyerek tanımlayan Kemal Sunal'ın halk tarafından benimsenmesi ve sevilmesinin en büyük sebeplerinden birisi, filmlerin çekildiği dönemlerde yaşanan sosyolojik-sosyo ekonomik ve siyasi gelişmelerin daima filmlerinde yer almasıdır.

Zamlar, insanları dolandıran kişiler, geçim sıkıntısı, işsizlik, göç ve töre gibi konuların sinemasında işlenmiş olması, filmlerine birçok anlam daha kazandırmaktadır. Bunlar, güldürü içerisinde sosyal mesajlar vermek ve bazı konuları mizahi dille eleştirmektir. Sanatçı, güldürü filmlerinin yanı sıra dram filmlerinde yer almış, ancak oynadığı tüm filmlerde "halkın içinden" "içimizden biri" imajını hiçbir zaman bozmamıştır. Aynı zamanda Kemal Sunal, öğretmenden bekçiye, kapıcılıktan çöpçüye kadar birçok karakteri oynayarak, yeteneğinin sınırlarının olmadığını da göstermiştir. Yüksek lisansını "TV ve sinemada Kemal Sunal güldürüsü" isimli tezi ile yapmıştır. 82 filmde rol almış sanatçının son filmi 1999 yılında vizyona giren Propaganda'dır. 3 Temmuz 2000 tarihinde, Balalayka isimli filmin çekimleri için bindiği uçakta, kalp krizi geçirerek hayata veda etmiştir. Sanatçı, "Gülen adam" lakabıyla anılmaktadır.