Alman Genç Adam Yıllar Sonra Türk Babasına Kavuştu

Alman Genç Adam Yıllar Sonra Türk Babasına Kavuştu

Almanya vatandaşı 36 yaşındaki Marco Kock, DNA testi sonucu babası olduğunu öğrendiği Trabzonlu Temel Akbaş’ı yıllar sonra bularak Bayburt’ta hasret giderdi.
1977 yılında çalışmak için Almanya’ya giden Trabzonlu Temel Akbaş, Alman Daniella Kock’la yaşadığı ilişki sırasında bir olaya karışarak cezaevine düştü. Hamile kalan Daniella ise 1978 yılında bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Alman kadından olan oğlu 4 aylıkken cezaevinden tahliye olan Akbaş, Alman hükümeti tarafından sınır dışı edildi. Daniella Kock da başka bir kişiyle evlendi. Oğlunu göremeden Türkiye’ye dönmek zorunda kalan işçi, tüm uğraşlarına rağmen çocuğuna ulaşamadı.
Almanya’da temizlik şirketi sahibi olan Marco Kock, tesadüfen bulduğu bir mektupta babasının farklı bir kişi olduğunu öğrendi. Annesinin de bunu doğrulamasının ardından DNA testi yaptıran Kock, babasının bir Türk olduğunu öğrendi.
Marco Kock, araştırmaları sonucunda babasının Trabzon’un Araklı ilçesinde yaşayan Temel Akbaş olduğunu öğrendi. Kock, Trabzon’a gelerek 36 yıldır görmediği babasına kavuştu.
Bugün de oğluyla birlikte Bayburt’a gelen Temel Akbaş, hasret giderdi. Marco Kock ve babası Temel Akbaş, 36 yıl sonra kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
Temel Akbaş, “Yıllarca aradığım yavrumu benden kaçırdılar ve o tesadüf eseri bulduğu belgeler sayesinde bana ulaştı. O benim bir parçam ve şu an çok mutluyum" dedi.
Babasını bulmak için uzun uğraşlar sarf ettiğini ifade eden Marco Kock da, “Babamı görmek için artık Türkiye’ye daha sık geleceğim” diye konuştu.