Almanya’dan Türk Komutana Gümüş Şeref Madalyası

Almanya’dan Türk Komutana Gümüş Şeref Madalyası

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Türkiye’de Kahramanmaraş’ta yer alan 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcığında görevli Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar’ı, Gümüş Şeref Madalyası ile ödüllendirdi.
Tören, Kahramanmaraş Gazi Kışlası’nda Almanya Savunma Bakanlığı Parlamento Daimi Sekreteri Dr. Ralf Brauksiepi ile Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, tören alanında yer alan Türk ve Alman askerleri selamlamasıyla başladı. Savunma Bakanlığı Parlamento Daimi Sekreteri Dr. Ralf Brauksiepi, yaptığı konuşmada, “Müttefiklik geçtiğimiz aylarda hem yeni hem de alışık olduğumuz bir anlam taşıma başladı. Müttefiklik sadece bir ülkeyi ilgilendiren bir kavram değil” dedi.
Brauksiepi, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar’a Gümüş Şeref Madalyası’nı takdim etti. Madalya takdimin ardından her iki ülkenin milli marşları okundu.
Tören sonunda Almanya Savunma Bakanlığı Parlamento Daimi Sekreteri Dr. Ralf Brauksiepi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Brauksiepi, “Bu akşam gazi kışlasında bulunmaktan onur ve şeref duyuyorum. Buraya gelerek müttefikliğimizin, iki ülke arasındaki bağlarını hem güçlendirip hem de bizim için burada görev yapan Türk ve Alman askerlerimizi ziyaret etmeye geldim. Buraya geldiğimde Kerim Albay’a Alman silahlı kuvvetlerinin gümüş şeref madalyasını takdim ederek çok onurlandırdım, çok onurlandım ve büyük şeref duyuyorum. Alman silahlı kuvvetlerinin gümüş şeref madalyası hem alman silahlı kuvvetleri için hem de başka ülke askerlerine verilen özel bir nişandır. Bu gümüş şeref madalyası Alman Cumhuriyeti’nin verebileceği en yüksek takdirlerden birisidir” dedi.
ALMAN PATRİOT BİRLİĞİ 2015 YILINDA DA KAHRAMANMARAŞ’TA
Ralf Brauksiepi, Alman Patriot Birliği’nin 2015 yılında da Kahramanmaraş’ta görev yapacağını ifade ederek, “Mandalarımızın kalması senelik uzatılıyor. Şuan için bu mandanın da bir sene uzatılacağını belirtebilirim. Binin hakkındaki çalışmalar ve görüşmeler önümüzdeki ayda konuşulacaktır. Şu anki duruma göre de hava savunma birliklerimizin 2015 yılında da Türkiye’de duracağını bildirebilirim” dedi.
Tören basın açıklamasının ardından sona erdi.