Altıeylül Belediyesi’nden Toplu Sünnet Şöleni

Altıeylül Belediyesi’nden Toplu Sünnet Şöleni

Balıkesir Altıeylül Belediyesi 57 çocuğu sünnet ettirdi. Sünnet şöleninde Hüner Coşkuner ve İsmail Özkan sahne aldı.
Gala Eğlence Merkezi’nde tertiplenen sünnet cemiyetinde çocuklar doyasıya eğlenirken, aileler de çocuklarının sünnet mürüvvetini görmenin mutluluğunu yaşadı. Altıeylül Belediyesi sünnet çocuklarını giydirerek, tüm sünnet gereçlerini karşıladı. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu sünnet olacak çocuklarıyla bir araya gelerek davul, zurna eşliğinde harmandalı oynadı. Daha sonra sünnet konvoyu düzenlendi. Başkan Kafaoğlu, sünnet konvoyu öncesi yaptığı konuşmada, "Kurtuluş Haftası münasebetiyle düzenlediğimiz sünnet şölenimize başlıyoruz. Çocuklarımızı önce giydirdik. Örf ve adetlerimiz ne ise yapacağız ve bunları çocuklarımıza da yaşatacağız. Konvoy sonrası Atatürk Parkı’nda fotoğraf çektirip, mehter ve halk oyunları gösterileri olacak daha sonra ise yine Gala’da mevlit okutup, yemeğimiz olacak" dedi.
Altıeylül Belediyesi tarafından süslenen otobüslerle şehir de konvoy turu yapan sünnet çocukları unutulmaz bir gün yaşadı. Daha sonra Atatürk Parkı’nda fotoğraf çekimi yapan sünnet çocukları, Gala Yaşam ve Eğlence Merkezi’ndeki eğlence programına katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve Altıeylül İlçe Teşkilatı’nın hazır bulunduğu sünnet gecesi eğlencesinde sünnet çocukları ve aileleri Ritmin Dansı Grubu’nun yaptığı dans gösterilerini izledi.
Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu "Balıkesir’in Kurtuluşu 6 Eylül. Kurtuluşu daha geniş kitlelere anlatmamış olmamız lazım. Halkımızla beraber doya doya yaşamamız lazım. Başta sayın valimiz, kaymakamımız ve büyükşehir başkanımızla kurtuluş şenliklerini düzenledik. Şimdi de sizlerle beraber sünnet şölenini düzenliyoruz. Sünnet şölenimize 57 çocuğumuz katıldı. Dünden beri aileler ile birlikte çeşitli programlar yapıyoruz. Sünnet çocuklarımızı giydirdik. Sünnet konvoyu düzenledik. Daha sonra da parkta fotoğraf çektirdik. Mehter gösterileri oldu. Mevlid-i şerif okuttuk. Şimdi de sünnetin eğlencesi yapıyoruz. İsmail Özkan ve Hüner Coşkuner bize eğlenceli bir gece yaşatacak. Biz insanlara efendilik yapmak için değil hizmetkar olmak için geldik" dedi.
Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale ise, sünnet ailelerini kutlayarak, güzel bir program tertip edildiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.