Altın Kirazın Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil

Altın Kirazın Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil

Korkuteli 26. Geleneksel Altın Kiraz Pehlivan Güreşleri’ni Kırkpınar Başpehlivanlarından Mehmet Yeşil Yeşil aldı. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden güreşin ağalığını Korkuteli İrfan Önal 110 bin TL ile aldı.
Korkuteli ilçesinde 26. Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Güreşleri’ne Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 41 başpehlivan olmak üzere toplam 472 pehlivan katıldı.
Korkuteli 100. Atatürk Stadyumu’nda sabah saat 10.00’da başlayan güreşlere Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Hüseyin Yıldız, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Korkuteli Belediye Başkanı ve Tertip Komite Başkanı Hasan Gökce, Elmalı Belediye Başkanı Av. Ümit Öztekin, çevre belediye başkanları, siyasi parti ilçe ve ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve 20 bine yakın güreş sever katıldı.
Güreş Komitesi Başkanı Belediye Başkanı Hasan Gökce, "Ata sporumuzu yaşamak ve yaşatmak için güreşleri bu yıl 26. kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Güreşlerimize Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden 41’i başpehlivan pehlivan olmak toplam 472 pehlivan katıldı" dedi.
Gecenin geç saatlerine kadar devam eden ve kıran kırana süren güreşleri, Tarihi Kırkpınar’ın altın kemerli pehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil kazandı ve başpehlivan oldu. Recep Kara 2. olurken, Osman Aynur ve Serhat Gökmen 3. oldu. Başpehlivanlara ödüllerini Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Hüseyin Yıldız, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Güreş Ağısı İrfan Önal verdi.
Belediye Başkanı Hasan Gökce, güreşlere yaptıkları hizmetlerden dolayı protokol üyelerine plaket verdi.