Amasya Üniversitesi’nde Öğrenci Kayıtları Başladı

Amasya Üniversitesi’nde Öğrenci Kayıtları Başladı

Amasya Üniversitesi’nde 2014-2015 akademik yılı kayıtları başladı.
Amasya Üniversitesi programlarından herhangi birine yerleşen yaklaşık 5 bin üniversite adayının 5 Eylül’e kadar kaydını yaptıracağını belirten Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, ’’2010 yılında 6 bin civarında olan tüm öğrenci sayımıza 2014 yılı itibariyle sadece yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz nezdinde ulaşmış bulunuyoruz. Yine 2010’da sadece 30 programımız varken bugün program sayımız 84 oldu. Amasya Üniversitesi olarak akademik ve fiziki büyümemiz istikrarlı bir şekilde katlanırken öğrencilerimizden tek beklentimiz vatana millete hayırlı, ülkemizin milli ve manevi değerlerine saygılı birer Türk genci olmalarıdır’’ dedi.
Amasya Üniversitesi’nin çoğunluğu Amasya dışından gelen öğrencilerimizin huzurlu, güvenli bir eğitim alması ve şehirde kendilerini bekleyen birtakım tehlikelere karşı farkındalıklarının arttırılması amacıyla da Amasya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nin üniversite yerleşkelerinde açtıkları stantlarla öğrencileri bilgilendiriyor.
“Amacımız üniversiteye adım attığınız şu dönemde siz değerli öğrencilere terör ve terörle mücadele nasıl olur noktasında bir hatırlatma yapmak istedik” diyen Terörle Mücadele Şube Müdürü Tuncer Kocabay, “Terör örgütlerinin varlıklarını sürdürebilmek için özellikle üniversite hayatının içinde olan gençleri kullanmak istediklerini biliyoruz. Terörle Mücadele Şubesi olarak gençlerimizin terör örgütlerinin kurdukları tuzaklara düşmemesi için üzerimize düşen görevleri yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.