Amerikalı Basketbolcu Sharon Vıctorıa Houston, ‘krm Bakospor’da’

Amerikalı Basketbolcu Sharon Vıctorıa Houston, ‘krm Bakospor’da’

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi takımlarından KRM Basketbol Koleji Spor Kulübü (BAKO) transfer ettiği Amerikalı basketbolcu Sharon Victoria Houston ile imza töreni düzenledi.
Tuğcan Oteli’nde düzenlenen imza törenine KRM Bakospor Kulüp Başkanı Kerim Arapoğlu, KRM Bakospor Başantrenörü Erdal Culban, Amerikalı basketbolcu Sharon Victoria Houston, takımın diğer oyuncuları ile basın mensupları katıldı.
Törende konuşan KRM Bakospor Kulüp Başkanı Kerim Arapoğlu, "Kulübümüzle bağlantımız yaklaşık 10-15 gün önce oldu. İlk önce sponsorluk adı altında bir anlaşmamız oldu. Ardından kulüp başkanı sıfatını aldım. Bu durum bugün itibariyle netleşti. Tabi biz bunu yaparken öncelikle hedefimiz takımdaki birinci lig ruhunu görmüş olmamız, takımı birinci lige çıkarma arzumuz bunlar etkili oldu. Gaziantep’te bayan olarak tek basketbol takımı biziz. Bu takımın da birinci lige çıkması gerektiğini düşündük. Tabi bunu yaparken kulübümüzün bazı sıkıntıları vardı. Bu sıkıntılar genel olarak maddi sıkıntılardı. İnşallah biz de elimizden geldiği kadar o açığı kapatmaya çalışacağız" dedi.
"TAKIMIN YÜKSELMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"
Takımın yükselmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Arapoğlu, "Sponsor firmalarımız var. Gerek Deva Hastanesi gerekse Tuğcan Oteli’ne çok teşekkür ederim. Bu takımın bugüne kadar gelmesinde büyük emekleri var. Zaten kısmet olursa bir kaynaşma sürecinden sonra onlara bir teşekkür ziyaretinde bulunacağız. Tabi biz buraya geldikten sonra hocamla istişare ettik ne yapabiliriz diye. Bu takımı birinci lige çıkarmak adına hocamın daha önce planladığı bir çerçeve vardı. Bunun içerisinde de oyuncu transferleri, benle birlikte Aslı’nın transferi gerçekleşti. O aramıza katıldı inşallah bize çok büyük katkılarda bulunacak. Tabi ondan sonra Sharon görüşmesi başladı, o da kısmet oldu. Anladığım kadarıyla, hocamın bana paylaştığı Sharon Gaziantep’e gelen ilk ABD’li bayan basketbolcudur. İnşallah onun da katkılarıyla bu takımı ilk önce bir üst gruba daha sonra birinci lig yolunda ciddi anlamda bir şeyler yapacağımızı düşünüyoruz. Hocam da uygun görürse transfer çalışmalarımız devam edecek. Gaziantep büyük bir kent. Birçok spor alanında ciddi başarılar var. Bunu neden bayanlar basketbol takımına da yansıtmayalım diye düşündük" diye konuştu.
KRM Basketbol Koleji Spor Kulübü’ne transfer olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Amerikalı basketbolcu Sharon Victoria Houston ise, "Menajerim İsmet bu takımı tanıyordu. Bana bu takımdan bahsetti iyi bir takım olduğunu söyledi. Kulübün benim tecrübelerimden yaralanmak istediklerini söyledi. Benim bu takımı daha güzel yerlere getireceğimi söyledi. Ben de bu şekilde bu takıma dahil oldum" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Amerikalı basketbolcu Sharon Victoria Houston, KRM Bakospor Kulüp Başkanı Kerim Arapoğlu ile birlikte sözleşmeyi imzaladı.