Ana Babasını Öldürdüğü İddia Edilen Zanlıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Mektup

Ana Babasını Öldürdüğü İddia Edilen Zanlıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Mektup

Bursa’nın İznik ilçesinde kaybolan ve 6 yıl sonra evlerinin bahçesinde kemikleri bulunan 80 yaşındaki Emine Öner ve 86 yaşındaki Ahmet Refik Öner çiftinin cinayet zanlısı oğulları Kenan Öner’in yargılanmasına başlandı.
İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Kenan Öner hakkında 25 sayfadan oluşan iddianame hazırlanarak, ’kasten öldürme’, ’tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istendi. Geniş güvenlik tedbirleri altında duruşmaya getirilen Öner, ifadesinde, cinayetle ilgisinin olmadığını belirterek, “Polis, İstanbul’daki evimin kapılarını balyozla kırarak içeri girdi. Raflarda bulunan dosyalarımı aldılar. Tuttuğum notlardan dolayı cinayeti benim işlediğimi söyleyip işkence ve baskı altında ifademi aldılar. Cinayeti aydınlatacak notlar bu dosyalarda bulunmaktadır. Bu dosyalar tarafıma teslim edilirse cinayet daha çabuk aydınlanır” dedi.
Üzerinde “Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan” yazılı zarfın içindeki mektubu mahkeme heyetine vererek bunun yerine ulaştırılmasını isteyen Öner, ağır ceza reisinin, “Neden kendin gönder miyorsun?” sorusu üzerine, “Ben gönderirsem geç gider. Hem okunuyor” cevabını verdi. Mahkeme heyeti, avukatı olmayan Kenan Öner’e barodan avukat görevlendirilmesi ve mektubun ilgili yere gönderilmesi kararını aldı.
Sanık Öner’in ağabeyi Kamil Öner, mahkeme başkanının iddianameden, “Kardeşiniz, annenizi ve babanızı parçalayıp, etlerini ve kemiklerinden ayırdıktan sonra turşu gibi bidonlarda eritip öldürdüğü iddiasıyla huzurumuzda bulunmaktadır” diyerek olayı anlatmaya başlaması üzerine ağlayarak araya girip, “Hakim bey. Tansiyon hastasıyım. Kendimi iyi hissetmiyorum. İddianameyi lütfen okumayın. Olayın ne olduğunu zaten biliyorum” dedi. Mahkeme başkanı, Öner’in bu isteği üzerine olayı anlatmaktan vazgeçti.
Anne ve babasından haber alamayınca merak edip İznik’e geldiğinde kapının üzerinde asma kilit gördüğünü ifade eden Kamil Öner, “Burada, anne ve babamın kardeşim tarafından öldürülmüş olacağı şüphesine kapıldım. Zaten annemle en son telefonla görüştüğüm zaman bana, ’Kenan’ın karısı 8 yıldır kayıp. Sıra bize geldi’ diyerek korkusunu dile getirmişti. Ben de anne- babamın bulunması, üzerimizdeki şüphelerin ortadan kalkması için, 32 yıllık astsubaylık dönemimde kazandığım 100 bin lira olan birikimimi, anne ve babamı bulanlara vermek için ödül olarak ortaya koydum. Televizyonlara çıktım. Bunun üzerine kardeşim beni tehdit etti. Hatta tetikçi tutup beni ve ailemi öldürmek istedi” diye konuştu.
Mahkeme heyeti, Öner’in tutukluluk halinin devamına karar verdi