Ankara Kalkınma Ajansı İlçelerden Sorumlu Uzmanlar Sahada

Ankara Kalkınma Ajansı İlçelerden Sorumlu Uzmanlar Sahada

Ankara Kalkınma Ajansı, bölgesel kalkınma hedefleri doğrultusunda her ilçe için sorumlu uzmanlar belirledi.
Ankara Kalkınma Ajansı sorumlu olduğu bölgedeki farklı nitelikteki potansiyelleri ortaya çıkarıp harekete geçirilmesini sağlamak ve bu kaynakların etkin kullanılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Ajans, topyekun bir kalkınma anlayışıyla kamu kesimi, üniversiteler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iletişimin geliştirilmesi, koordinasyon ve işbirliği sağlanması alanında da sorumluluklar taşıyor. Bu görevlerin etkin yürütülmesi için bölgenin iyi analiz edilip ilçeler düzeyinde imkan ve sorunların tespit edilmesi de büyük önem taşıyor.
Bu noktada Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yeni bir uygulama hayata geçirilmeye başlandı. İlçeler arasındaki farklılık ve katma değer üretecek yerel kaynakların değerlendirilmesi ve ilçe düzeyinde tedbir ve projelerin ortaya konması için ilçeler bazında sorumlu uzmanlar belirledi.
Konuyla ilgili kısa bir bilgi veren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık şunları söyledi:
“İlçe sorumlu uzmanları, ilgili ilçelerin Ajans’taki temsilcisi konumunda olacaklar. Uzmanı olunan ilçe ile ilgili güncel bilgilerin tutulması, paydaşlar ile iletişimde irtibat noktası olunması, ilçenin kalkınmasına yönelik proje ve fikirlerin geliştirilmesi hususlarında yönlendirici olarak görev yapacak uzmanların, ilçelerin gelişim süreçlerinde yürütülecek çalışmalarda aktif görev almalarını hedefliyoruz. Ajansımız bu uygulamayı Kurumsal Stratejik Planı 2012-2016’da yer alan "Paydaş yönetimi yetkinliğinin hayata geçirilmesi için iletişim stratejisinin tanımlanması, sistem kurulması ve geliştirilmesi ile kurumsal ilişki temas noktalarının belirlenmesine ihtiyaç duyulmaktadır" tespiti gereği hayata geçirmiştir. Bu doğrultuda ilk olarak Paydaş İlişkileri Veritabanı’nı da uygulamaya koymuştur.”