Ankara'daki kanlı çatışmanın sırrı çözüldü

Ankara'daki kanlı çatışmanın sırrı çözüldü

Dün öğle saatlerinde polisle bir grup arasından çıkan çatışmada, onlarca gencin canını alan sentetik uyuşturucu Bonzai satan çetenin lideri Bülent Aramaz, polisle girdiği çatışmada öldürüldü, Rus sevgilisi Elena ile 3 polis de yaralandı.

Ankara’nın Dikmen semtinde polis ile 2001’de öldürülen ‘Öksüz Ahmet’ lakaplı Ahmet Aramaz’ın yeğeni Bülent Aramaz’ın da bulunduğu grup arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada 3’ü polis 5 kişi yaralanırken, Aramaz yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralı polisler ise hastanede ameliyat edildi. Aramaz’ın lideri olduğu çeteye yönelik soruşturmada ise, 17 Aralık operasyonundan sonra başka birimlere tayin edilen iki polisin çeteyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklandığı anlaşıldı.

Milliyet’in aldığı bilgiye göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, son bir ay içinde Ankara’da bir restoranın kaleşnikofla taranması, Altındağ’da siyah kask takan motosikletli iki kişinin yolda önünü kestikleri N.Ç.’yi tam 21 kurşunla öldürmesi gibi olayları yakın takibe aldı. Polis, bu suç örgütüne yönelik ağustos içinde Gölbaşı’nda bir adrese operasyon yaptı. Polise kaleşnikoflarla karşılık verilen operasyonda, suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen ve kamuoyunda “Ahmet Öksüz” lakaplı Ahmet Aramaz’ın yeğeni olarak bilinen Bülent Aramaz kaçmayı başarırken, yedi kişi ise gözaltına alındı.

Polis ekipleri, Gölbaşı’ndaki bu baskından kaçmayı başaran Aramaz ve adamlarını takip etmeyi sürdürdü. Emniyet güçleri, dün Sabah saatlerinde Aramaz’ın bulunduğu adrese baskın yaptı. Ancak Aramaz ve adamlarına ulaşılamadı. Ekipler, baskının ardından Aramaz ve adamlarını beklemeye başladı. Bir süre sonra olay yerine gelen bir şahsın polisleri farketmesi üzerine silahlı çatışma çıktı. Çatışmada üç polis memuru ile biri kadın iki şüpheli şahıs yaralandı. Bir şüpheli ise kaçmayı başardı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Aramaz hayatını kaybetti.

Köstebekleri varmış

Polisin Aramaz’ın lideri olduğu çeteye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında çok önemli bilgilere de ulaşıldı. Soruşturma kapsamında 17 Aralık operasyonu öncesinde organize şube müdürlüğündea görevli iki polis memurunun çete ile irtibatlı olduğu tespit edildi. Soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde 17 Aralık operasyonu sonrasında organize şubeden başka birimlere tayin edilen bu iki polis memuruna da operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan iki polis memuru, çete ile ilişkili oldukları gerekçesiyle adliyeye sevkedildi. Buradaki savcılık sorgularının ardından iki polis tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çete üyelerinin polisteki bağlantıları sayesinde rahat hareket edebildikleri öğrenildi.