Anne ve 2 çocuğunun cenazeleri, enkaz altında birbirlerine sarılmış halde bulundu

Anne ve 2 çocuğunun cenazeleri, enkaz altında birbirlerine sarılmış halde bulundu

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'ın İskenderun ilçesinde Selcan Bağış ile kızı Sıla ve 8 aylık bebeği Abdullah Efe evlerinin bulunduğu 4 katlı apartmanın çökmesi sonucu enkaz altında kaldı. Ekiplerin çalışması sonucu anne ve 2 çocuğunun cansız bedenleri, birbirlerine sarılı halde bulundu.

Bağış ile 2 çocuğunun cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınarak bugün sabah saatlerinde memleketleri Hakkari'nin Yükeskova ilçesine bağlı Dilektaşı köyüne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından, Selcan Bağış ile çocukları yan yana açılan mezarlara gözyaşları arasında toprağa verildi.

Selcan Bağış’ın kuzeni Eyyüb Yalçın ise "Antalya’da çalışıyorum. Olayı duyar duymaz Hatay’a hareket ettim. Amcalarımla birlikte Selcan’ın yaşadığı İskenderun ilçesine vardık.

12 saatlik bir çalışmanın ardında Selcan ve çocuklarını birbirlerine sarılı şekilde enkazın içinde çıkartarak, bugün de memleketi Yüksekova Dilektaşı köyünde aile mezarlığında defnettik
" diye konuştu. (