ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ’NDE 28 GÜNDE 14 GÖSTERİ

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ’NDE 28 GÜNDE 14 GÖSTERİ

Bu sezon 15’inci yılını kutlayan ve “Herkese Opera, Bale” sloganı ile şubat ayında dolu bir program hazırlayan Antalya Devlet Opera ve Balesi, 5 opera, 2 bale, 1 müzikal, 3 konser ve 3 çocuk oyunu olmak üzere toplam 14 gösteriyle seyircisiyle buluşacak.
YURT DIŞINDAN TÜRK KONUK SOPRANO İLE “LA BOHEME”
ANTDOB’da aralık ayında prömiyeri gerçekleştirilen ünlü İtalyan besteci Puccini’nin ölümsüz eseri “La Boheme”, 3 ve 5 şubat tarihlerinde sahnelenecek. Dünyaca ünlü opera sanatçı Leyla Gencer’in son öğrencilerinden biri olan Andante Dergisi 2014 “Donizetti Klasik Müzik Ödülleri”. “Yılın En İyi Kadın Opera Sanatçısı” unvanlı soprano Simge Büyükedes’in, Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları ile birlikte sahne alacağı temsil, Haşim İşcan Opera Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak. Orkestrasını Artem Makarov’un yönettiği eserin rejisi Vincenzo Travaglını, reji uygulaması Yiğit Günsoy, dekoru Adnan Öngün, kostümü Aydan Çınar, ışığı ise Tarı Deniz’e ait. Eserde koroyu Mahir Seyrek, çocuk korosunu ise Ceren Aytekin hazırladı.
“TANGOPERA” TEKRAR SAHNEDE
ANTDOB, kapalı gişe oynayan “Tangopera” da yeniden sahnelenecek. Müziği Serdar Yalçın’a, librettosu ise Murat Göksu’ya ait olan“Tangopera” müzikali, 11 şubat tarihinde Haşim İşcan Opera Sahnesi’nde yeniden izleyicisiyle buluşacak. ANTDOB solo, koro, bale ve orkestra sanatçılarının görev aldığı ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Koreografı Uğur Seyrek tarafından sahneye konan eserin orkestrasını Hakan Kalkan yönetiyor. Dekoru Çağda Çitkaya, kostümü Sevtaç Demirer, ışığı Mustafa Eski’ye ait olan eserde görev alan ANTDOB korosunu Mahir Seyrek hazırladı.
BİR OPERA PRÖMİYERİ “İTALYA’DA BİR TÜRK”
Antalya Devlet Opera ve Balesi, ünlü İtalyan besteci Rossini’nin iki perdelik komik eseri “İtalya’da Bir Türk” operasının prömiyerini, 17 şubat tarihinde gerçekleştirecek.Mehmet Ergüven tarafından sahneye konulan eserde orkestra şefliği Gaetano Solıman ve Ömer Yöndem, koro şefliği ise Mahir Seyrek tarafından üstlenilirken, dekoru Gürcan Kubilay, kostümü Gülay Korkut, ışığı ise Müfit Özbek imzasını taşıyor. Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının yanı sıra, Ankara, İstanbul ve İzmir Devlet Opera ve Bale Müdürlüklerinden konuk sanatçıların da sahne alacakları eser, 19 ve 21 şubat tarihlerinde Haşim İşcan Opera Sahnesi’nde Antalyalı seyircilerin beğenisine sunulacak.
İKİ DALDA ÖDÜL KAZANAN BALE
ANTDOB, koreografisini Armağan Davran ve Volkan Ersoy’un yaptığı ve Dünya prömiyerinin gerçekleştirildiği 2013 yılında Andante Dergisi “Donizetti Klasik Müzik Ödülleri”nde “En İyi Bale-Dans Yapımı” ve “En İyi Koreografi” dallarında olmak üzere iki dalda ödül kazanan bale eseri “V. Murad” ile şubat programını taçlandırıyor. Osmanlı Padişahı Sultan V. Murad’ın yaşamından kesitlerin yanı sıra kendi bestelediği 500’e yakın eser ile Sultan III. Selim ve Sultan Abdülaziz gibi Osmanlı padişahlarının kendi dönemlerinde batı formunda bestelediği eserlerden derlenen müziklerin, Müzikolog Dr. Emre Aracı ile Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi Bujor Hoınıc tarafından yeniden düzenlenmesi sonucu ortaya çıkan çalışmanın librettosu da Dr. Emre Aracı’ya ait. Orkestrayı Hakan Kalkan’ın yönettiği eserin dekor ve kostümü Savaş Camgöz, ışığı ise Mustafa Eski’nin imzasını taşıyor. Osmanlı Tarihi, Osmanlı Müziği, saray yaşamı ve sanat anlayışından esintilerin, insan bedeninin zarif devinimleriyle can bulduğu “V. Murad” Balesi, 26 ve 28 şubat tarihlerinde sahnelenecek.
ÇOCUKLAR İÇİN
Antalya Devlet Opera ve Balesi, Şubat tatilinden sonra siz çocukların derslere şeker gibi başlamanız için “Şekeronya” adlı çocuk oyununu 9 şubat tarihinde Haşim İşcan Opera Sahnesi’nde sahneleyecek. Zeynep Eder’in yazdığı çocuk oyununun müziklerini Murat Cem Orhan bestelerken, Fatih Şanal, ülkesi Şekeronya’dan kaçan haylaz çocuk Fırıldak’ın eve dönüş öyküsünü sahneye koydu. Eserin dekorları Ömer Gündüz, kostümleri Zekiye Şİmşek imzasını taşırken, Mustafa Eski ışık tasarımını, Melda Sipahi ise dansları hazırladı. Eser, 23 şubat tarihinde yeniden çocuklarla buluşacak.
HAYDİ ÇOCUKLAR OPERAYA
Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, şubat ayında “Haydi Çocuklar Operaya” ile ücretsiz bir temsilde Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde Kepezli çocuklarla buluşacak. Metnini Atay Ergezen ve Zafer İşgören’in birlikte yazdıkları müziklerle renklendirilmiş eser 2 şubat tarihinde sahnelenecek.
ŞUBAT AYINDAKİ KONSERLER
Yiğit Günsoy’un sahneye koyduğu, dekor ve kostümünü Gülden Sayıl, koreofrafisini Murat Ersoyluoğlu, ışığını ise Mustafa Eski’nin hazırladığı “Paris’te Bir Gece” 7 şubat tarihinde izleyici ile buluşurken, Antalya Devlet Opera ve Balesi, 14 şubat tarihinde ise Antalya Müzesi’nde hem Antalyalı sanatseverler hem de Antalya’ya gelen yabancı konuklar için oda müziği konseri verecek.
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 24 şubat tarihinde de “İspanyol Bestecileri Konseri” ile izleyicilerin karşısına çıkacak.