Antalya’da “okullar Ligi Projesi” Hayata Geçirildi

Antalya’da “okullar Ligi Projesi” Hayata Geçirildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri spora teşvik etmek ve spor alt yapısı oluşturmak üzere hayata geçirdiği “Okullar Ligi Projesi”nin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptı.
Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalyaspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, Gençlik Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Türkiye’de bir ilki başlatarak Okullar Ligi’nin startını verdiklerini, bu startın kendisisine çok farklı duygular yansıttığını söyledi.
“BU SALONDA YETİŞTİM”
Başkan Türel konuşmasında, “Bundan yaklaşık 35 sene önce sizler gibi genç bir delikanlı iken yine bu spor salonunun yanındaki açık hava basketbol sahalarında saatlerce basketbol oynamış bir ağabeyinizim. Sabahlara kadar maç heyecanından uyumayıp, bu spor salonunda final oynamış, şampiyonluklar kazanmış bir eski sporcuyum. Sporun gençliğe olan katkısını yaşayan biri olarak çok iyi biliyorum. Sabah saat 09.00’dan akşam saat 18.00’e kadar aralıksız basketbol oynayarak günümüzü geçirirdik. Geçmişte spora bağlı gençlerin ne olabileceğinin gelecekteki en güzel örneklerinden biri olarak bugün karşınızda olmaktan dolayı gurur duyuyorum” diye konuştu.
“SPORCU AHLAKLI OLMALI”
Salonu dolduran gençlere Gazi Mustafa Kemal’in “Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim” sözünü hatırlatan Başkan Türel, “Elbette ki sporcu zeki olmak zorunda. Çevik olmak zorunda, bu ikisi başarı için olmazsa olmaz. Bu cümlenin içindeki en önemli kelime sporcunun ahlaklı olması meselesidir. Bizler ahlaklı gençler ile gelecek nesillere çok daha farklı, çok daha güzel bir miras bırakabiliriz. O yüzden spor bizim ayrılmaz parçamız olmalı, adeta bir yaşam parçamız olmalıdır” dedi.
62 OKULDAN 1332 SPORCU
Başkan Türel, Okullar Ligi’nde Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinden toplamda 62 okul, 110 takım 1332 sporcunun futbol, basketbol ve voleybol branşlarında gençler, yıldızlar ve küçükler kategorisinde mücadele edeceğini söyledi. Türel, fırsat buldukça müsabakaları izlemeye çalışacağını ifade etti.
“TÜM İLÇELERE YAYACAĞIZ”
Bütün gençlere başarılar dileyen Başkan Menderes Türel, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Okullar Ligi ile Türkiye de bir ilki başlatıyoruz. Bizler sporda uluslararası başarılar için sporu muhakkak Okullar Ligi kalitesinde bir eğitimle en güzel şekilde programlamalıyız. Bu etkinliği turnuva ile çok güzel bir taçlandırmak noktasına taşıyoruz. Bu faaliyeti önümüzdeki senelerde tüm ilçelere yayarak, farklı branşlarda gerçekleştirmek istiyoruz. Önce derslerde başarılı olmak zorundayız. Derslerde başarılı olmayan sporcunun başarısı eksik kalır.Her türlü sportif faaliyetlerde yanınızdayım.”
GENÇLERLE BASKET OYNADI
Daha sonra gençler Başkan Menderes Türel ve eşi Ebru Türel’e isimlerinin yazılı olan bir Antalyaspor forması hediye etti. Başkan Türel, Okullar Ligi’nin açılışını genç sporcularla basketbol oynayarak açtı. Menderes Türel’in basketboldaki performansı salonu dolduranlardan alkış aldı.
Sportif çalışmalarla Antalya’nın ve Türkiye’nin temsil noktasında daha iyi sporcular yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen lig, 7 ay sürecek.