Apple Watch, 'kanser' teşhisinde kullanıldı

Apple Watch, 'kanser' teşhisinde kullanıldı

ShiftDelete'i haberine göre şirket, eylül ayındaki “Far Out” özel etkinliği sırasında, Apple Watch sayesinde hayatı kurtulanlar ile ilgili bir video yayımladı. 

Videoda kullanılan teknolojiler vurgalanan Apple Watch, sağlık uygulamaları konusunda beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

Bu kez kanser teşhisinde kullanıldı

Geçen haftalarda bir Apple Watch kullanıcısı, sosyal medyada kalp atış hızında değişimi fark ederek nasıl hamile olduğunu öğrendiğini anlatmıştı. Reddit kullanıcısı, kalp atış hızı arttıktan sonra ateşini ölçtüğünü ve vücudunda başka bir sorunun olmadığını belirtti.

İnternette okuduğu makaleler üzerine hamilelik testi yaptıran kadın, Apple Watch sayesinde hamile olduğunu öğrendi.

Hour Detroit haberine göre, kalp atış hızının arttığını fark eden anne kızını hastaneye götürdü. Erken uyarı sayesinde apandist ameliyatına giren Imani Miles’ın çocuklarda nadir görülen bir kanser türüne sahip olduğunu tespit edildi.

Nöroendokrin tümör için tedaviye başlayan doktorlar, kanserin vücudunun diğer bölgelerine de yayıldığını ifade etti. Cerrahi olarak müdahale yapılan Miles, iyileşmeye başladı.

Apple, akıllı saatlerinde 4. seriden itibaren EKG özelliği içeren teknolojilere yer vermeye başladı. Günümüzde satışta olan Apple Watch modellerinde kalp atış hızı takibi, SpO2 izleme ve EKG gibi birçok sağlık teknolojisi yer alıyor.

Apple Watch Series 8, Çarpışma Tespiti özelliği ile araba çarpmalarını da algılayabiliyor. Şirket, bu teknoloji için akıllı saate iki yeni hareket sensörü eklediğini vurguladı.