Araban Karpuzuna Yoğun Talep

Araban Karpuzuna Yoğun Talep

Araban Ovası’nda, 2014 yılı firik ve arpa hasadından sonra aynı tarlaya ikinci ürün olarak ekimi yapılan karpuz hasadına başlandı.
Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, Araban Ovası’ndaki firik yapımı için erken hasat yapılan buğday ve arpa ekili alanlarda hasat sonrası ikinci ürün olarak ekimi yapılan meşhur Araban karpuzunun hasadına başladığını söyledi.
Doğan, “Yurt genelinde tadı ve lezzetiyle ‘Araban Baklavası’ olarak bilinen meşhur Araban karpuzunun ikinci ürün olarak yetiştirmek için 1 Haziran 2014 tarihinde firik ve arpa hasadından sonra sürüp suladıkları yaklaşık bin dönümlük tarlaya ikinci ürün Araban karpuzu ekimi yapan Arabanlı üreticilerimiz ikinci ürün karpuz hasadına başladı. Geçen yıl başlanan ve bu yılda üretimine devam edilen ikinci ürün karpuz yetiştiriciliğinin Araban Ovası’nda firik ve arpa hasadından sonra her yıl daha fazla kazanç sağlamak için mutlaka ikinci ürün olarak karpuz ekimi yapılacak, 2014 yılı ikinci ürün karpuzun kilogramı tarlada dalında 40-45 kuruştan yok satılıyor” açıklamasını yaptı.