Arda Turan'a 5 ay için 5 milyon Euro

Arda Turan'a 5 ay için 5 milyon Euro
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın bunu gerçekleştirmek için yine girişimde bulunduğu ortaya çıktı. Barcelona'nın transfer yasağı nedeniyle ocak ayına kadar oynayamayacak olan Arda Turan için başkanın, 5 aylığına 5 milyon Euro'yu gözden çıkardığı, Barça ve Arda'nın bunu geri çevirdiği öğrenildi.

Robin van Persie, Nani, Kjaer, Fernandao... Fenerbahçe yaptığı müthiş transferlerle gündemi sarsarken, Aziz Yıldırım’ın başka bir bomba için harekete geçtiği öğrenildi. Başkanın son yıllardaki en büyük hayali, ezeli rakip Galatasaray’ın altyapısından yetişen Arda Turan’a Sarı-Lacivertli formayı giydirmek. Yıldırım’ın Arda’ya olan sevgisi ve onun da başkana olan saygısını bilmeyen yok. Yıldız futbolcunun Barcelona’ya transferinin ardından kendisini ilk tebrik edenlerden biri Fenerbahçe Kulübü olmuştu.

'FENERBAHÇE SİGORTASI'

Aziz Yıldırım, Barcelona’nın transfer yasağı nedeniyle ocak ayına kadar forma giyemeyecek olan Arda Turan için kesenin ağzını açtığı ortaya çıktı. “Arda gelsin, Fenerbahçe onun sigortası olur. Ben de buradayım. Gelsin bizde 5 ay forma giysin” diyen Aziz Yıldırım’ın, yıldız futbolcuya bu süre için 5 milyon Euro (15 milyon TL) ödemeyi gözden çıkardığı belirtildi. Başkanın bu hamlesinin bir diğer nedeni de Fenerbahçe ismini bir kez daha tüm dünyaya duyurmak istemesi.

BİR BAŞKA BAHARA

Başkan Yıldırım gözünü karartsa da bu planı hayata geçiremedi. Barcelona’nın, 41 milyon Euro (123 milyon TL) bonservis bedeli ödediği Arda Turan’ı riske atmamak için kiralık göndermeyi kesinlikle düşünmediği kaydedildi. Ayrıca Arda’nın da Fenerbahçe’ye sıcak bakmaması ve 5 ayı Barcelona’da idman yaparak geçirmek istemesi nedeniyle Aziz Yıldırım’ın hayali gerçekleşemedi.