Aşılanma oranı düştü! Sonbaharla birlikte yeni bir dalga bekleniyor

Aşılanma oranı düştü! Sonbaharla birlikte yeni bir dalga bekleniyor

NTV'de yer alan habere göre; Türkiye'de ilk doz Koronavirüs aşısını 58 milyona yakın kişi oldu. Bu sayı; ikinci dozda 53 milyona, üçüncü dozda ise 28 milyona düştü.

Dördüncü doz aşıyı ise sadece 11,5 milyon kişi oldu. Avrupa genelinde tam aşılı kişilerin oranı yüzde 80'lerdeyken, bu oran Türkiye'de yüzde 30'a kadar geriledi.

Doğal bağışıklığın kısa sürdüğünü ve herkesin hatırlatma dozunu olması gerektiğini vurgulayan Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Kılıç, "Bütün herkesin yeni bir aşı bulunur mu, yeni bir uygulama bulunur mu gibi bir şeyi beklemeden, bir an önce üçüncü dozunu, eğer üç olmuşsa 4. dozunu olması gerekiyor. Öncelikle risk grupları gündeme getirilmeli" dedi.

"5-12 yaş arasının da aşı tablosuna eklenmesi gerekiyor"

Prof. Dr. Kılıç sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Her sonbahar döneminde zaten grip salgınları görüyorduk, dolayısıyla ikisi birarada da olabilir. Yani hem grip aşılarını olmalarını, riskli grubun özellikle, hem de Covid-19 aşılarını herkesin olması gerekiyor. Tabii burada Bakanlık'a da görev düşüyor. Sonbahara yönelik bir hazırlık yapması lazım. İlkokuldan itibaren bütün çocuklar bir riski grubu olarak kabul edilip 5-12 yaş arasının da aşı tablosuna eklenmesi gerekiyor. Normal grip aşılarının da Bakanlık tarafından temin edilmesi gerekiyor."