Aşiret Düğününde Takı Yarışı

Aşiret Düğününde Takı Yarışı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yerleşik olan Kandemir aşiretinin ileri gelenlerinden İsmet Kandemir’in oğlu Süleyman Kandemir ile Nusaybin ilçesinde ikamet eden Omeri aşiretine mensup Dal ailesinin kızı Zehra Dal’ın yaşamlarını birleştirdikleri düğüne katılan davetliler, takı merasimi için uzun kuyruklar oluşturdu.
Kızıltepe ilçesinde bir düğün salonunda gerçekleştirilen düğüne aralarında Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Tugay Komutanı Celalettin Çoban, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Alaatin Karsavuran, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergin, il dışından gelen ve Mardin’de yerleşik olan aşiretlerin ileri gelenlerinin de hazır bulunduğu görkemli düğüne yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Görkemli aşiret düğününün vazgeçilmez manzaralarını oluşturan takı töreni geçmişteki aşiret düğünlerini adeta gölgede bıraktı. Gelin Zehra Dal Kandemir’e damadın ailesi tarafından armağan edilen altın kemer, uzay seti gerdanlık, 10 çift burmalı bilezik ve uzunluğu 3 metreden oluşan altın madalyonlu zincir davetliler tarafından büyük ilgi görürken, düğüne katılan davetlilerin geline bilezikler, cumhuriyet altınları, döviz ve para takma konusunda adeta birbiriyle yarışırcasına uzun kuyruklar oluşturmaları dikkatlerden kaçmadı. Gelin ve damada, takılan takılar dolayısıyla boyunlarına geçirilen takı bandı aşırı takılardan dolayı 3 kere değiştirildi. Takı bandına sığmayan takılar damadın ailesi tarafından görevlendirilen kişilerin ellerinde bulundurulan çantalara konularak muhafaza edildi.
Düğün bitiminde damadın ağabeyi ve aynı zamanda Mardin’de faaliyet gösteren Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, düğünlerine katılan tüm davetlilere teşekkür etti.