Aslan galibiyetle başladı

Aslan galibiyetle başladı

 Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de ikinci devreye Çaykur Rizespor’u Türk Telekom Arena’da ağırlayarak başladı.

Sarı kırmızılılar, Sneijder ve Bruma’nın golleriyle Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup etti. Ligde oynadığı son 7 maçta 6. galibiyetini alan Galatasaray puanını 38’e çıkardı. Çaykur Rizespor ise bu mağlubiyetle 14 paunda kaldı. Sneijder 18 Ekim'de Fenerbahçe'yi 2-1 yendikleri maçtan bu yana ligde ilk golünü atarken, Bruma’da ligdeki ilk golünü kaydetti.

Galatasaray sahaya Muslera, Sabri, Hakan, Koray, Telles, Melo, Selçuk, Bruma, Sneijder, Emre Çolak ve Umut ilk 11'i ile çıkarken, Çaykur Rizespor da, Serkan, Orhan, Koray, Sylvestre, Eren, Obraniak, Kıvanç, Tevfik, Ümit, Deniz ve Holosko ilk 11'i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmaya etkili başlayan sarı kırmızılılar aradığı golü 7. dakikada Wesley Sneijder ile buldu. Alex Telles'in uzun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Selçuk İnan uygun durumdaki arkadaşı Wesley Sneijder'e pasını verdi. Sol çaprazdan yerden vuruşunu yapan Sneijder, topu kaleci Serkan'ın sağından ağlarla buluşturdu ve Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. Sneijder, 18 Ekim'de Fenerbahçe'yi 2-1 yendikleri maçtan bu yana ligde ilk golünü attı ve ligde 99 günlük gol hasretini dindirdi. Hollandalı yıldız, ligdeki gol sayısını da 4'e çıkardı.

Galatasaray, ikinci gole 15. dakikada çok yaklaştı. Wesley Sneijder'ın ara pasında Bruma ceza sahası içinde kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldı. Bruma, kaleye vurmak yerine Serkan'ı geçmek istedi, ancak başarılı olamadı.

Konuk ekip, Galatasaray’ın yaptığı hataları değerlendirerek kontrataklarla sarı kırmızılıların kalesinde pozisyon aradı. Ancak Çaykur Rizespor istediği pozisyonları bulamadı.

Çaykur Rizespor kalesindeki baskısını sürdüren Galatasaray, 44. dakikada Bruma’nın golüyle skoru 2-0’a getirdi. Wesley Sneijder'ın arapasında Bruma savunma arkasına iyi sarktı ve ceza sahası içinde topla buluştu. Bruma, kaleci Serkan Kırıntılı'nın üzerinden aşırarak topu ağlarla buluşturdu. Bruma, Galatasaray formasıyla ligdeki ilk golünü kaydetti. 647 dakika sonra gol atan Portekizli, ligde 16 maç sonra golle tanıştı.

İlk devrenin kalan bölümünde başka gol olmazken, Galatasaray soyunma odasına 2-0’lık üstünlükle gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine hızlı başlayan taraf Çaykur Rizespor oldu. Konu ekip, 47. dakikada gole çok yaklaştı. Ani gelişen Çaykur Rizespor atağında topla birlikte hızla ilerleyen Ümit Korkmaz pasını sol tarafa Ludovic Obraniak'a çıkardı. Obraniak, ceza sahası içine girmeden sol çaprazdan çok sert vurdu, ancak kaleci Fernando Muslera soluna giden topu uzanarak kornere çeldi.

İlk yarıya oranla daha kontrollü bir oyun sergileyen Galatasaray’ın kalesine etkili gelmeye devam eden Çaykur Rizespor, 54. dakikada çok net bir pozisyonu değerlendiremedi. Galatasaray savunmasının az adamla yakalandığı bir pozisyonda sol kanatta topla buluşan Filip Holosko bekletmeden sağ taraftan gelen Sercan Kaya'yı gördü. Sercan, kaleci Fernando Muslera ile karşı karşıya kaldığı anda yerden vuruşunu yaptı, ancak Muslera yatarak gole izin vermedi.

Daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başlayan Çaykur Rizespor’un savunma verdiği açıkları iyi değerlendiren Galatasaray, 75. dakikada çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Sağ çaprazdan Sabri Sarıoğlu'nun ortasında Umut Bulut altıpas gerisinde boş pozisyonda kafa vuruşunu yaptı, ancak topu yandan auta gitti.

Galatasaray’da Umut Bulut, 78. dakikada yerini Burak Yılmaz’a bıraktı. Ancak, sakatlıktan çok kısa sürede dönen Burak Yılmaz sadece 3 dakika oyunda kalabildi. Kendini yere bırakan Burak, 81. dakikada yerini Hamit Altıntop’a bıraktı.

Kalan bölümde iki takım da yakaladığı pozisyonları gole çeviremezken, Galatasaray sahadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı.