Aşure kazanları Balkanlar’da kardeşlik için kaynadı

Aşure kazanları Balkanlar’da kardeşlik için kaynadı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Üsküp Çayır Belediyesi’nin himayesinde El Hilal Yardım Kuruluşu ile Ensar Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin organizasyonuyla bu yıl 12’nci kez aşure dağıttı. Üsküp Türk çarşısındaki Murat Paşa Camii önündeki aşure ikramına Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, El Hilal Yardım Kuruluşu Başkanı Behicuddin Şehabi, Ensar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Süleyman Baki, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman ile Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Bakan da katıldı.
Tarihi Üsküp çarşısında böyle bir buluşmaya katkı sağlayan herkese teşekkür eden Büyükelçi Kara, “10 kazan aşure kaynatıldı. Hepimiz biliyoruz ki o 10 kazan bolluk ve bereketiyle 100 kazan haline geliyordur. Her bir kepçe daldırışımızda o bereketi hissedebiliyoruz” dedi.
El Hilal Yardım Kuruluşu Başkanı Behicuddin Şehabi, 12 yıl önce başlattıkları bu etkinliğin gerçekleşmesine destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne şükranlarını sundu.
Ensar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Süleyman Baki, muharrem ayının İslam tarihinde büyük bir öneme sahip olduğunu vurgularken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman da bu tür çalışmaların Balkan ülkelerinde devam edeceğini söyledi.


Konuşmaların ardından protokol mensupları vatandaşlara aşure dağıttı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 9 ülkede yaklaşık 40 bin kişiye aşure dağıttığı ikramlardan biri de Bosna Hersek’te yapıldı. Saraybosna'daki tarihi Başçarşı'da, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Saraybosna'nın Stari Grad Belediyesi, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü ve Stari Grad Aşevi tarafından düzenlenen etkinliğe bölge halkı ilgi gösterdi. Mostar ve Saraybosna’daki programlara katılan BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy, “Balkanlar ile soydaşlık bağımız var. Dindaşlık bağımız var. Dolayısıyla bu topraklarda bizim akrabalarımız yaşıyorlar. Onları yalnız bırakmamak için mübarek Muharrem ayının da feyzinden, bereketinden istifade etmek için buradayız" dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nce Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Arnavutluk, Sırbistan, Macaristan ve Karadağ’da yaklaşık 40 bin kişiye aşure ikram edildi.