ATAÇ’TAN, KROM MADENİ İŞÇİLERİNE DESTEK

ATAÇ’TAN, KROM MADENİ İŞÇİLERİNE DESTEK

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türk Maadin Şirketi A.Ş. Mihalıççık Kavak Krom İşletmesi işçilerinin başlattığı greve destek vermek için Mihalıççık’ta işçilerle bir araya geldi.
15 Haziran 2014 tarihinden bu yana grevde olan Türk Maden İş Sendikası’na bağlı işçilerle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mihalıççık İlçe binasında bir araya gelen Başkan Ataç, grev süreci ile ilgili bilgi aldı. Kavak Krom Maden İş Baş Temsilcisi Tamer Türkcan, yaptığı açıklamada eşit hak ve ücret talebiyle başlattıkları grevin 8 aydır sürdüğünü belirterek, grevdeki 120 kişiden 60 işçinin yasaya rağmen grevdeyken işten çıkarıldığını söyledi. Türkcan, yasal haklarını almak için mücadelelerine devam edeceklerini ve bu konuda yetkililerden yardım talep ettiklerini sözlerine ekledi.
CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük ve yöneticilerin de katıldığı toplantıda, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yasal anlamda tüm hukuki süreci ayrıntılı olarak inceleyerek işçilere destek olacaklarını kaydederek, sendikalı işçilere karşı olan yönetim anlayışının Türkiye’de demokratik hak arama mücadelesinin önünü kesmek için hukuk dışı yollara başvurduğunu dile getirdi. Başkan Ataç, 1920’lerden beri bu topraklarda üretim yapan madenin Mihalıççık halkının olduğunu ve öyle kalması için işçilerin yanında olacaklarını söyledi.
Grevdeki işçiler taşeron ve dayıbaşı sistemine karşı olduklarını söyleyerek haklarını alana kadar direneceklerini ifade ederek kendilerine destek veren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a teşekkür ettiler.