Atasoy, Nijer Heyetini Ağırladı

Atasoy, Nijer Heyetini Ağırladı

Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarau, Türk Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’un davetlisi olarak İzmir’e geldi.
Türk Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarau ortak basın toplantısı yaptı. Türk Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy öncelikle Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarau ya Türkiye ye İzmire yapmış olduğu ziyaretten dolayı teşekkür etti. Başkan Atasoy; "Bizler Türk Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu yönetim kurulu ve üyeleri ve Türk Halkı olarak Nijer Cumhuriyeti’nin ve Nijer halkının kalkınması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Önümüzdeki günlerde Nijer Cumhuriyeti’ne inşaat turizm sağlık eğitim tekstil kimya ve deri sektörlerinde büyük yatırımlar yapacağız" dedi.
Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarau ise, Türkiye ye İzmire ziyaretini değerlendirdi. Bakan Alma Oumarau Başkan Atasoy’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederken, "Bizler Nijer Cumhuriyeti olarak Nijer Hükümeti olarak Başkan Atasoy hanımefendinin fikir ve görüşlerine çok önem veriyoruz. Kendisine Nijer halkına olan ilgisinden dolayı Nijer Hükümeti adına şükranlarımı saygılarımı sunuyorum. İnanıyorumki Nijer halkı ve devleti Türkiye’den gelen çok değerli yatırımcılarla kalkınacak ve güçlenecektir" diye konuştu.
Öte yandan Türk Sanayici İş kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarau garantörlüğünde Türkiye ve Nijer Cumhuriyeti arasında birçok sektörde yatırım anlaşması sağlandı. Toplantıda Nijer Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye Danmaradı da hazır bulundu.