Atb Başkanı Çandir, "bu Yıl Fuara 114 Bin Ziyaretçi Katıldı"

Atb Başkanı Çandir, "bu Yıl Fuara 114 Bin Ziyaretçi Katıldı"

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya’da 22-26 Ekim tarihleri arasında Expo Center’da Antalya Ticaret Borsası’nın katkılarıyla bu yıl 5’inci defa kapılarını açan Yöresel Ürün Fuarı Yörex için değerlendirme toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. 325 katılımcının stant açıp ürünlerini sergilediği fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çandır, fuara ilginin beklenin üzerinde olduğunu ve bu yıl 114 bin ziyaretçinin fuara katıldığını söyledi.
114 BİN ZİYARETÇİ KATILDI
Antalya’nın ünlü börekçisi Elmalı Börekçisi Fıtır’ın Konyaaltı şubesinde düzenlenen toplantıda konuşan Çandır, önümüzdeki yıllarda fuarın daha büyük katılımcılarla daha uzun süre yapmayı planladıklarını söyledi. Özellikle fuar süresince çeşitli ticaret gruplarından fuara ilişkin teklifler aldıklarını da belirten Çandır, "Bu yıl fuara ziyaretçilerimizin ilgisi beklentimizin üzerinde oldu. Fuara ziyaretçi olarak Türkiye’nin her bölgesinden 114 bin kişi katıldı. Bu sayı iyi bir şeyler yaptığımızın göstergesi. Fuar süresince bazı ticaret gruplarından önümüzdeki yılda düzenleyeceğimiz fuara ilişkin bazı görüşmelerimiz oldu. Yörex’in 6’ncısını düzenleyeceğimiz 2015 yılında daha farklı bir organizasyon planlıyoruz. Katılımcılarımızı ve ziyaretçilerimizi memnun ettiysek ne mutlu bize" dedi.
TURİST ZİYARETÇİ SAYIMIZ AZ
Fuarı ziyaret eden ziyaretçiler arasında Antalya’da tatil yapan yabancı turistlerin sayısına da değinen Çandır, turist sayısının az olmasından dert yandı. Turizm firmalarıyla bu konuda görüşmelerinin olacağını da söyleyen Çandır, şunları söyledi:
"Turizm firmalarıyla bu işi daha koordineli hale getirmek için görüşme planlıyoruz. Fuarımızın açık olduğu süre içerisinde gelen turist sayısı 1- 2 otobüsü geçmedi. Antalya’ya gelen turistlerin ülkemizin değişik lezzetlerini görmeleri ve tanımaları için önümüzdeki yıl bununla ilgili bir çalışma yapmayı planlıyoruz."
Toplantı Çandır’ın gazetecilerle fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.