ATM’den çaldıkları parayı...

ATM’den çaldıkları parayı...

Gaziosmanpaşa’da 2 kişi, cadde üzerindeki bir ATM’nin kasasını oksijen tüpüyle delerek içerisindeki paraları çaldı.

Sessiz alarmla olay yerine gelen güvenlik görevlileriyle karşılaşan soyguncular, çantayı bırakarak kayıplara karıştı.

Olay, saat 00.00 sıralarında Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerindeki ATM’ye gelen 2 otomobille gelen 2 şahıs, yanlarında getirdikleri oksijen tüpü ve demirlerle ATM’nin arkasına geçti. ATM’nin önünün belediye otobüsleriyle kapalı olması ve arkasının da bir binanın bahçesinde olması zanlıların işini kolaylaştırdı. Demir çubuklarla önce ATM’nin kapısını açan zanlılar daha sonra oksijen tüpü ve matkap yardımıyla ATM’nin kasasını deldi.

Bu esnada ATM ise banka merkezine sessiz uyarı gönderdi. Uyarıyı dikkate alan bankanın güvenlik görevlileri, ATM’i kontrol için caddeye doğru yol aldı. Zanlılar ise açtıkları kasadan iddiaya göre yaklaşık 40 bin lirayı çantaya koydu. Tam bu sırada bankanın güvenlik görevlileri olay yerine geldi. Zanlılar ise olay yerinde oksijen tüpü ve demirleri bıraktıktan sonra tel örgüden atlayarak para dolu çantayla birlikte ara sokağa girmeye çalıştı. Burada çantayı arkadaşına vermeye çalışan zanlı başarılı olamayınca paraların bir kısmını yere düşürdü. Daha sonra mahalledeki gençlerin haber vermesi üzerine sokağa gelen görevlilerle karşılaşan zanlılar çantayı bırakarak kayıplara karıştı. Mahalledeki gençler ise paraları toplayarak, zanlıların bıraktığı çantaya koydu.

''18-20 yaşlarında 2 kişi''

Banka görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ATM’nin arkasında oksijen tüpü, matkap ve demir çubukların olduğunu gördü. Ardından durumu olay yeri inceleme ekiplerine bildirerek ATM’nin çevresini şeritle kapattı. Bir süre sonra olay yerine gelen olay yerin inceleme ekipleri, ATM’nin kasasında, oksijen tüpünde, matkapta ve demir çubuklarda parmak izi incelemesi yaptı. Ekipler ATM’deki incelemelerin ardından para dolu çantanın olduğu sokağa geldi. Çantada da bir süre inceleme yapan ekipler, çantanın olduğu bölümü şeritle kapattı.

Öte yandan çantanın içerisinde çok miktarda paranın olduğu görülürken, aynı çantanın içinde kola şişesinin olması da dikkat çekti.

Bankada veznedarlık yaptığı ve zanlılarla karşılaştığı öğrenilen bir görevli, “Kamera görüntülerini kontrol etmek için buraya geldik. İçerideki ATM’nin içinde şahısların olduğunu gördük. Hemen kendi can güvenliğimizi sağlamak için aracımıza geri döndük. Biz araca bindikten sonra 1 dakika sonra ön taraftan 18-20 yaşlarında 2 kişi, tel örgülerden atlayıp kaçtılar. Sonra biz ATM’ye indik zaten dumanlar çıkıyordu. ATM’nin kapısını açtığımız kasasının parçalanıp içerisindeki paraların gittiğini gördük. Sonra arka taraftan mahalleli genç arkadaşlar haber verdi. Parayı buradan dışarıya almak istemişler. Parayı da alamayınca buradaki arkadaşları da görünce parayı sokakta bırakıp kaçmışlar. Saymadan bilemiyoruz ama yaklaşık 30 bin lira para vardı. Ancak üzerlerine almışlar mı eksik mi şuanda tam bilemiyoruz” dedi.