Avcılar'da üst geçit çöktü! İşte son durum

Avcılar'da üst geçit çöktü! İşte son durum
Avcılar'da E-5 Karayolu üzerinde sıvı glikoz yüklü bir tanker sabah 10.00 sıralarında üst geçide çarptı. Üst geçit büyük bir gürültüyle çöktü, ortalık bir anda savaş alanına döndü.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok çökme sonucu 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1'i ağır 4 kişinin yaralandığını açıkladı. Enkaz altında içinde iki kişinin olduğu bir minibüsün olduğu belirtiliyor. Olay anında tankerin damperinin açık olduğu öğrenildi.

Olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekiplerinin sevk edildi. E-5 Karayolu çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ : KASASI AÇIK İLERLİYORDU

İstanbul Valiliği, Avcılar’daki kaza ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklama şu şekilde:

"Saat 10.00 sıralarında Avcılar E-5 karayolu üzerinde bir alışveriş merkezi yakınında Küçükçekmece istikametinden Edirne istikameti yönüne giden 34 GF 8828 plakalı sıvı madde taşıyan bir yük kamyonun kasasının açık şekilde trafikte seyretmesi esnasında, yaya üst geçidine çarpması sonucu 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ise yaralanmıştır."

'KUMANDA BOZUKTU, DAMPERİ İNDİREMEDİM'

Yara almadan kurtulan tanker şoförü, olay nedeniyle büyük şok yaşadı. Şoför, olayla ilgili olarak polise ilk ifadesini verdi.

Bir görü tanığı, damper kumandasının bozuk olduğunu savunan şoförün, “Elim düğmedeydi ama damperi indiremedim” dediğini söyledi.

İKİNCİ TEHLİKE: KİMYASAL...

Sıvı glikoz yüklü tankerden sızıntı geldiği belirtiliyor... Emniyet şeridinin çekildiği bölgede çevik kuvvet ekipleri vatandaşları uzaklaştırmaya çalışıyor.

Ekipler ikinci bir çökmeyi engellemek için hızlı bir şekilde ennkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.


Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kaza yeri İstanbul'un en işlek ana yollarından biri üzerinde yer alıyor. Büyükçekmece ve Beylikdüzü yönünden gelen vatandaşların şehir merkezine ulaşmakta kullandığı E-5 yolu ve metrobüs hattı kaza sonrası ulaşıma kapandı.