AVM otoparkında şok baskın! 243 tarihi eser ele geçirildi...

AVM otoparkında şok baskın! 243 tarihi eser ele geçirildi...

Tarihi eserleri yaklaşık 350 bin lira karşılığında satmak üzere geldikleri AVM'nin otoparkında suçüstü yakalanan şüphelilerin bulunduğu 71 plakalı araçta yapılan aramalarda Helenistik Döneme ait sikke, savaş ve avlanmak üzere tasarlanmış mızrak uçları ile Erken RomaDönemi'ne ait 243 tarihi eser ele geçirildi. 

Olay geçtiğimiz günlerde Yenimahalle'deki bir AVM'nin otoparkında meydana geldi. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele şubesi ekiplerince yapılan istihbarat çalışmaları sonucu Mersin'den Ankara'ya satılmak üzere tarihi eser getirileceği bilgisi elde edildi. Şüphelileri takibe alan ekipler içerisinde kaçak tarihi eserlerin bulunduğu 71 plakalı aracın il sınırlarına girdiğini tespit etti. Tarihi eserleri satmak için Yenimahalle'de bulunan bir AVM'de buluşmak üzere yola çıktıkları  belirlenen şüphelilerin bulunduğu araç AVM otoparkında KaçakçılıkŞube'si ekiplerince durdurulurken, araç içerisinde yapılan aramalarda arka koltuk bölümünde Helenistik ve Erken Roma Dönemi'ne ait çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Helenistik Döneme ait mızrak uçları 

Yunan ve doğu kültürlerinin iç içe geçmesiyle oluşan sentezle birlikte ortaya çıkan Helenistik Döneme ait ait sikke, savaş ve avlanmak üzere tasarlanmış mızrak uçları ile Erken Roma Dönemi'ne ait 243 adet tarihi eser ele geçirildi. Şüphelilerin tarihi eserleri pazarlık sonucu yaklaşık 350 bin liraya satmak üzere anlaştığı bildirildi.