Avrupa Belediyeler Birliği Berlin Şubesi Açıldı

Avrupa Belediyeler Birliği Berlin Şubesi Açıldı

Avrupa Belediyeler Birliği Berlin Şubesi Ak Parti İzmir milletvekili ve Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Rıfat Sait’in katılımıyla açıldı.
Açılış kapsamında Almanya’daki STK başkanlarıyla bir araya gelen Sait, Türkiye’nin bütün unsurlarıyla dünyanın her tarafında aktif olarak hizmet verdiğini belirterek, Avrupa’daki vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde mutlu olduğunu belitti.
Avrupa Belediyeler Birliği’nin Berlin Şubesinin açılışında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili ve Diş ilişkiler Komisyonu Üyesi Rıfat Sait, “Türkiye’de otuza yakın belediyenin Avrupa Belediyeler birliğine üye olmak için imza vermiştir. Avrupa’da da çok sayıda belediye üye olmak için girişimde bulunmuştur. Yerel yönetimler sivil toplum örgütlerinin yer alacağı bu organizasyon sayesinde 57 yıldır kapısında beklediğimiz Avrupa Birliği ile ilk adımı atmış oluyoruz. Bu önemli bir adımdır. Birlik sayesinde 1915 sözde soykırım iddialarının gerçeklerini ortaya koymayı hedefliyoruz. Tarihçilere bırakmamız gerektiğini ortaya koymamız lazım” dedi.
Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi Başkanı ve Avrupa Belediyeler Birliği eş Başkanı Aziz Şahin ise konuşmasında, “Türkiye AB’ye tam üye olmamasına rağmen Avrupalı Belediyeler İstanbul Merkezli Avrupa Belediyeler Birliği içerisinde yer alacaklar. Bu vesileyle Türkiye Berlin Şubemiz aracılığıyla ekonomik, siyasal ve kültürel köprüleri Avrupa yerel yönetimlerle gerçekleştirmiş olacağız. Birik sayesinde çok değişik etkinlikler yaparak yerel yönetimleri kaynaşmasını ekonomik, kültürel ve siyasi alışverişlerini gerçekleştirmiş olacağız” dedi.
Açılışa, KKTC Berlin Büyükelçisi Mustafa Kemal Gökeri, Berlin Büyükelçiliği Müsteşarı Mustafa Şengül UEDT Berlin Şube Başkanı Sinan Kaplan da katıldı. Avrupa Belediyeler Birliği Berlin Şubesi Başkanlığına ise Almanya Türk Konseyi Derneği Başkanı Tacettin Yatkın getirildi.