Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2014 Genel Kurulu

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2014 Genel Kurulu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Biz sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınmaya çalışıyoruz. Türkiye bütün kalkınmasını sürdürebilir çevre anlayışı ile kalkındı” dedi.
Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2014 Genel Kurulu toplantısı, Rixos Otel’de yapıldı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve birçok davetli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Güllüce, “Değerli belediye başkanımızın böyle bir ödül almış olmasından dolayı kendisini ve çalışanlarıyla birlikte bir ekip çalışması yaparak yapmış olduğu başarıdan dolayı kutluyorum. İyi ki varsın ‘Melih Başkan’ diyorum. Bunlar çok kıymetli şeyler, alması da zor, seçmesi de zor. Ankara Belediyemizin aktif, çalışan bir belediye olduğunu fark etmişler. Onlar da zoru başarmışlar” dedi.
Ödülden dolayı Ankaralıları da tebrik eden Güllüce, “Biz AK Parti olarak yerel yönetimlerden geliyoruz. Şu andaki Cumhurbaşkanımız, önceki başbakan ve genel başkanımız belediyelerden geldi. Aynı dönemde biz belediye başkanlığı yaptık. Yerel yönetimlerin ehemmiyetini, fonksiyonunu fark eden bir partiyiz. Bu yüzden 2002’den hemen sonra hükümet olduktan sonra AK Parti bir değişiklik, hukuki ve maddi anlamda çalışmalar yapıldı. Biz sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınmaya çalışıyoruz. Türkiye bütün kalkınmasını sürdürebilir çevre anlayışı ile kalkındı” diye konuştu.
Başkan Gökçek ise, “Bu yılki genel kurulumuzun ana temasını kentlerimizin ticaretin geliştirmesinde yerel idarelerin rolü ve gençlik kollarının ana temasında gençlerin organize suçlardan ve uyuşturucu bağımlılığından korunması olarak belirlemiştik. Şehirleri yaşatan sahip oldukları iş imkanlarıdır. Rahat yaşam koşullarıdır. Sanayide ve ticarette gelişmeyi ve daha çok iş imkanı yaratılması ve şehrin gelir kaynaklarının artırılmasını hedeflerler. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yönetime geldiğimiz andan itibaren kentimize diğer paydaşları ile birlikte yerel ve ekonomik gelişmede etkin rol aldık” dedi.