“Avrupa’nın en modern hayvan barınağı Osmangazi’de”

“Avrupa’nın en modern hayvan barınağı Osmangazi’de”

Baro Hayvan Hakları Komisyonu üyelerini makamında kabul eden Başkan Mustafa Dündar, Hamitler Mahallesi’nde 114 dönüm alan üzerinde kurulu olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezinin Avrupa’nın en büyük ve en modern tesislerinden biri olduğunu söyledi. 2007 yılında hizmete açılan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezinin Türkiye’nin her yerinde yardıma ihtiyacı olan bütün sokak hayvanlarına kucak açtığını ifade eden Mustafa Dündar, “Sokaklardaki sahipsiz hayvanları toplayarak daha iyi şartlarda bakılması ve tedavilerinin yapılması için barınağımıza getiriyoruz. Sokaklardaki başı boş hayvanların bakımını üstlendiğimiz gibi onların insanlara zarar vermelerinin de önüne geçiyoruz” dedi.


Bakım ve tedavilerinin dışında, barınaktaki hayvanların sahiplendirilmesi konusunda da çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Barınağımızı ziyaret eden vatandaşlarımız başta olmak üzere, okullarımızdan gelen öğrencilerin, pet-shoplar yerine, barınaktaki hayvanları sahiplenmelerini sağlıyoruz. Bu konuda Baro Hayvan Hakları Komisyonu ile birlikte çalışmalar yapabiliriz.

Bunun dışında, sahipsiz sokak hayvanlarının korunması, tedavileri ve bakımları ile ilgili çeşitli başta okullarımız olmak üzere toplumun her kesimine yönelik seminerler gerçekleştiriyoruz. 10 Şubat 2017 tarihinde de, ilçemizdeki mahalle muhtarlarımıza yönelik bir bilinçlendirme toplantısı gerçekleştireceğiz. Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak sizlerle birlikte bu tür programlarda ortak çalışma yürütebiliriz” diye konuştu.
Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan da, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirdikleri örnek çalışmalar için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.