Avukattan, Renk Renk Giresun Resim Sergisi

Avukattan, Renk Renk Giresun Resim Sergisi

Giresun’da Avukat Sabri Öztürk, 32 yağlı boya eserlerinden oluşan kişisel resim sergisi düzenlenen törenle sanatseverlerle buluştu.
Giresun’un, insan yaşamını, tarihi eserlerini, doğal güzelliklerini fırçasıyla tuvale yansıtan Sabri Öztürk’ün sergisine sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Yağlı boya tekniği ile yapılan 32 resmin yer aldığı sergi Can Akengin Sanat Galerisi’nde Vali Hasan Karahan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, daire amirlerinin ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı.
Resmin kişinin kendisini en iyi ifade edebileceği sanat olduğunu söyleyen Öztürk, resim sanatının insanın içsel yolculuk yapmasına katkı sağladığını belirtti.
Yorucu meslekler için sanatın panzehir olduğunu ifade eden Öztürk “Mesleğimiz avukatlık. Tabi ki mesleğimiz yoran ve strese sokan bir meslek.Yaklaşık 10 yıldır aktif olarak siyasetle de uğraşıyoruz. Siyasetinde doğasında bir mücadele var. Büyük gerilimler ve faal programlar içerisinde yer almak zorunda kalıyorsunuz.Sanat ise insanı aksine dinlendiren. Fırçayla tuval üzerinde bir şeyler ortaya çıkarmaya başlayınca mutlu oluyor ve kendinizi iyice kaptırınca bütün yorgunluğunuz gidiyor.Bu nedenle ben sanatın, siyasetin panzehiri olarak görüyorum. Ortaokul yıllarımdan beri resimle uğraşıyorum. Ancak amatörce bir çalışma içerisindeyim. Sergide yer alan 32 resimde Giresun’un bölgemizin doğal güzelliklerini, insan yaşamını, yaylalarını, kültürel değerlerini renk renk tuvale yansıtıyoruz. Amatörce bölgemizin sanat ve kültürüne katkı sunmaya çalışıyorum” dedi.