Avustralya çok farklı!

Avustralya çok farklı!

İspanya'da düzenlenen FIBA 2014 Dünya Kupası ikinci gün maçları kapsamında D Grubu'nda yer alan Güney Kore ile Avustralya karşı karşıya geldi.

Mücadeleden galibiyet ile ayrılan taraf 55-89'luk skor ile Avustralya oldu. Karşılaşmaya favori olarak çıkan ve oynadığı oyun ile beklentileri karşılayan Avustralya, ilk çeyreği 17-26, ilk yarıyı ise 29-44 gibi net bir skor ile önde kapattı.

Müsabakanın ikinci yarısında da oyun üstünlüğünü elden bırakmayan Avustralya, bu yarıda aradaki farkı daha da açmayı başardı. İlk yarıyı yalnızca 15 sayı farkla önde kapatan Avustralya, karşılaşmayı 34 sayı farkla kazanmasını bildi.

Avustralya'da Aron Baynes, 13 sayı ve 10 ribandluk performansı ile double-double yaparak galibiyete büyük katkıda bulunurken, Güney Kore'de ise Sunhyung Kim'in 13 sayı, 1 ribaund ve 3 asistlik oyunu mağlubiyete engel olamadı.

Karşılaşmanın en skorer ismi ise kaydettiği 17 sayı ile Avustralya forması giyen Joe Ingles oldu.

Alınan bu sonucun ardından henüz galibiyet ile tanışamayan Güney Kore, 2 puan ile 5. sırada kalırken; gruptaki ilk galibiyetine imza atan Avustralya ise puanını 3'e yükseltti ve maç fazlası ile liderlik koltuğuna oturdu.