Aybaba ilk röportajını Haberin Adresi'ne verdi: “Abartılacak bir para kazanmıyorum!”

Aybaba ilk röportajını Haberin Adresi'ne verdi: “Abartılacak bir para kazanmıyorum!”

Tolgay Ataokay / Haberin Adresi

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, göreve başlamasının ardından ilk özel röportajını Haberin Adresi'ne verdi. 5 milyon TL'lik maaşı ile ilgili spekülasyonlara cevap veren Aybaba; “Sivasspor'da belirtildiği gibi 2 milyon 250 bin TL kazanmıyordum, 3 milyon 500 bin TL alıyordum. Burada da baktığınızda geçen sezon görev yapan teknik direktörün (Paul Le Guen) benden 500 bin Euro fazla aldığını öğrendim. Bu rakamlar çok fazla değil, TL olarak söylenince fazla gözüküyor. Ben kadro yapılanmasında işini en iyi yapan teknik adamlardan birisiyim. İşimize odaklanmalıyız” açıklamasını yaptı.

“BONSERVİS ÖDEME GÜCÜMÜZ YOK”

Transfer ile ilgili ipuçlarını da Haberin Adresi ile paylaşan Samet Aybaba; “Bonservis ödeyebilme gücümüz maalesef yok. O yüzden biz de bonservisi elinde olan futbolculara yöneleceği. Az ama öz transfer yapmalıyız. 6 oyuncu düşünüyoruz. 3'ü forvet hattına olacak ve bunlardan ikisinin kanat oynama özelliği bulunacak. 2 orta saha ve 1 de stoper alacağız. 6-7 genç oyuncuyu da kadroya monte edeceğiz” ifadesini kullandı.

“GEÇEN SEFERKİ GİBİ”

Daha önce de Bursaspor'da ve Beşiktaş'ta zor durumdayken görev aldığının hatırlatılması üzerine; “Evet böyle bir misyon yüklendi ancak ben bu duruma katılmıyorum. Neden böyle bir şey olduğunu da bilmiyorum. İyi bir takımla da zirveye oynayabilecek bilgi birikimimiz bulunuyor” dedi. Bursaspor'da geçen sefer göreve geldiklerinde kurdukları kadronun ne kadar iyi olduğunu görevden ayrıldıklarında anladığını belirten Samet Aybaba; “Yine aynı yapıda br kadro kurup, gençlerle tecrübelileri kaynaştırmak istiyoruz” diye konuştu.