AYDIN’DA OKULLAR HAYAT OLDU

AYDIN’DA OKULLAR HAYAT OLDU

Aydın’da 2012 yılından bu yana yürütülen ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında açılan bin 550 kursta 53 bin 860 kişiye eğitim verildiği belirtildi.
2012 yılında tüm Türkiye’de başlatılan "Okullar Hayat Olsun" projesinin Aydın İl Yürütme Kurulu 2015 yılı değerlendirme toplantısı Efeler Halk Eğitimi Merkezinde yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Süleyman Akgül, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Hakan Durum, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri, muhtarlar ve proje sorumluları katıldı.
Toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Hakan Durum, 2012 yılında başlatılan “Okullar Hayat Olsun” projesinin bugüne kadar başarılı ve olumlu yönde ilerlediğini söyledi. Proje kapsamında okul bahçelerinde yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile öğrencilere doğayı, çevreyi ve ormanları sevdirmeyi hedeflediklerini ifade eden Durum, proje ortağı paydaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür etti. Bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Durum, “2012-13-14 yıllarında yapılan ve 2015 yılında yapılması planlanan ağaçlandırma, fidan dikimi ve çevre düzenlemeleri ile faaliyetlere ilişkin sunumu katılımcılarla paylaşıldı. Aydın ilimizde bu proje kapsamında bin 550 kurs açılmış olup bu kurslara 53 bin 860 kursiyerimiz katılmıştır. Ayrıca projenin uygulandığı 125 okulumuzda 357 Sosyal Kültürel Etkinlik yapılmıştır” dedi.
Aydın’ın ‘Okullar Hayat Olsun’ projesinde Türkiye’ye örnek olduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, “Okullar Hayat Olsun Projesi; okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonları ve okul bahçelerinin velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer ‘hayat boyu öğrenme merkezi’ ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren ‘yaşayan güvenli alanlar’ haline dönüştürülmesini amaçlamaktadır. Bu amaca uygun çalışmalarımız etkin bir şekilde devam etmektedir. Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Belediyelerin imkânları işbirliği halinde okullarda halkın hizmetine sunulmaktadır. Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür ederim” diye konuştu.
Okullar Hayat Olsun projesinde ulaşılan başarı nedeniyle Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Efeler Halk Eğitimi Merkezi’ne teşekkür ederek konuşmasına başlayan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Süleyman Akgül ise, “Bu projenin ilk etapta 5 yıl sürmesi planlanıyordu ve daha sonra devam etmesi yönünde düşüncelerimiz vardı. Ama görünen oki proje çok başarılı oldu ve öğrenciler ile velilerimiz projeden memnun kaldılar hatta kendileri de projeye katkı sağlamak için yarış içerisine girdiler. Okullarımızdan gerek eğitim, gerek kültürel, gerekse çevre orman ve doğa bilinci açısından anne-baba hatta daha büyüklerimizde faydalanmaktadır. Dolayısı ile bu proje okullarımızı çok yönlü eğitim merkezi haline getirmiştir” şeklinde konuştu.
Toplantı sunumlar ve sonrasında soru-cevap, proje paylaşımı ile önerileri şeklinde sona erdi.